Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara!

Fiecare student străin sau român, ambasador al ţării noastre peste hotare! 

CITEŞTE ŞI: Un tânăr a aruncat 26 de jardiniere în Bega, ca să aibă noroc! A avut însă ghinon şi a ajuns la Poliţie!

Conducera Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara a lansat un proiect „Internationalisation Ambassadors”. Mai exact, fiecare student poate fi un posibil ambasador, adică studenţii români să fie ambasadorii ţării noastre dacă merg peste hotare, iar cei care vin din străinătate la noi, dar care la finalizarea studiilor când revin în ţările de origine să fie şi ei ambasadori ai României.În momentul de faţă la Universitatea de Ştiinţe Agricole sunt peste 160 de studenţi străini.

Internaţionalizarea în educaţie este deosebit de importantă pentru a îmbunătăţi comunicarea între state, între noi. Prin evenimentul de astăzi, care deschide o zonă importantă de comunicare, şi aşa cum am discutat şi mai devreme, cu uşile închise, dar vă asigur ca nu au fost secrete de stat, au fost discuţii foarte serioase, care îi privesc pe studenţi. Avem în universitatea în jur de 164 de studenţi, din 21 de ţări, uşile universităţii noastre sunt larg deschise pentru studenţii din întreaga lume. Eu sper, şi cred, împreună cu echipa de 300 de dascali care este alături de mine, să deschidem şi să arătăm că uşile universităţii sunt deschise pe această linie de internaţionalizare. Mă bucur că Guvernul, prin Ministerul Românilor de Pretutindeni este alături de noi. Acest eveniment este unul organizat sub egida Centenarului”, spune Cosmin Popescu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Intenţionăm să avem o colaborare. Vreau să mulţumesc domnului rector pentru invitaţie, vreau să îl felicit pentru acest eveniment, care cred eu, poate fi dat exemplu pentru întreaga ţară. Sunt 164 de studenţi străini care studiază aici în cadrul Universităţii, din 21 de ţări. Cred eu că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, aşa cum cred eu, fiecare român de pretutindeni poate fi ambasadorul României. M-am bucurat să particip la o discuţie cu reprezentanţii misiunilor diplomatice şi pe aceastp cale am fpcut un apel cptre dânşii de a ne fi parteneri în proiectele pe care le derulăm în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Unul dintre aceste proiecte este campania „Siguranţa acasă, siguranţa în lume”, care intenţionăm să o derulăm împreunp cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei, cam toate ministerele implicate în bunul mers al românilor de pretutindeni”, spune Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni

CITEŞTE ŞI: S-a deschis Salonul Industriei Ușoare, ediția de Paști! Ce găsiți acolo?

Studenţii şi toţi invitaţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic, profesori au participat la o dezbatere pe tema proiectului. Sesiunea s-a finalizat cu semnarea protocolului de colaborare intre Universitate si Guvernul Romaniei reprezentat de Natalia Elena Intotero – Ministrul pentru Romanii de pretutindeni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.