Skip to main content

Mica Unire, sărbătorită mâine la Timișoara! Vezi programul manifestărilor

Timișorenii, așteptați mâine, 24 ianuarie, să sărbătorească Ziua Unirii Principatelor Române!

Evenimentele vor avea loc în Piața Unirii – în fața Muzeului de Artă.

Manifestările dedicate Micii Uniri vor începe la Timişoara, la ora 10.00. Va fi prezentat onorul, apoi se va saluta drapelul de luptă, după care militarii vor ocupa locul în dispozitiv și va fi intonat Imnul României.

Evenimentele continuă cu un ceremonial religios, alocuțiunile oficialităților, după care se vor depune coroane la Placa comemorativă amplasată pe clădirea restaurantului “Café Cuza” la intersecția străzii Eugeniu de Savoya cu Episcop Augustin Pacha.

Ulterior va avea loc o scurtă paradă militară, și tradiționala horă a Unirii.

În 24 ianuarie se sărbătoresc 165 de ani de la Mica Unire. La 24 ianuarie 1859 Moldova se unea cu Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.