Skip to main content

Mediul de afaceri din Timiș, informat despre noutățile legislative din domeniul vamal!

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș în parteneriat cu Direcția Regională Vamală Timișoara organizează un seminar de informare a mediului de afaceri.

Agenții economici din județ vor fi informați cu privire la noutățile legislative din domeniul vamal.

Va fi un nou eveniment important pentru noi cu Direcția Regioanlă Vamală, organizat înd ata de 20 aprilie, datorită faptului că din martie sunt câteva reglementări noi privin legislația vamală și vrem ca toți operatorii care operează în import/export să fie informați de la sursă și cât mai repede. Pe lângă Direcția Vamală, la seminar, va fi prezentă și Asociația Operatorilor Economici din România,c are vine din nou cu completări vis a vis de aceste noi reglementări din legislație. În momentul acesta avem informația că au confirmat mulți operatori economici din Timiș”, spune Florica Chiriță, director executiv al CCIA Timiș.

Seminarul își propune trecere în revistă a celor mai importante schimbări aduse în legislația vamală și este susținut de specialiști și experți în domeniu.

În cadrul seminarului de joi vor fi abordate trei subiecte majore, conceptul de vămuire centralizată la nivel național, statutul de agent economic autorizat și aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor. Consider că aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timiș pentru a fi informați cu privire la modificările legislative apărute în legislația vamală și totodată, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dânșii, care derivă din aceste modificări”, spune Gabriel Moldovan, directorul executiv al Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Firmele interesate mai au timp să se înscrie până mâine, inclusiv.

Seminarul va avea loc joi, în data de 20 aprilie, de la ora 10.00 în sala CEDO a Camerei de Comerț din Timișoara.

Tot joi la Camera de Comerț din Timiș vor mai avea loc două evenimente importante, conform reprezentanților instituției: ”Tot în cursul acestei săptămâni o să avem delegația britanică, respectiv Camera Britanico-Română cu care vom semna un acord de colaborare și avem și o agendă de lucru care va fi discutată tot joi. Tot atunci va fi semnat acordul cu Camera din Voivodina”, a declarat Florica Chiriță.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.