Skip to main content

Medicul Octavian Mazilu, acuzat de luare de mită, propus pentru 30 de zile de arest

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Timişoara, chirurgul Octavian Mazilu, şi-a petrecut noaptea în arest, după ce a fost ridicat de ofiţerii DGA, sub acuzaţia de luare de mită.

Conform anchetatorilor, Mazilu, care a ocupat şi funcţia de director al Spitalului Municipal Timişoara, a primit de cel puţin 25 de ori, bani pentru efectuarea unor operaţii.

CITEŞTE ŞI: Străzi închise, pentru ruga cartierului Mehala

Medicul era de mai multă vreme în atenţia procurorilor, care i-au organizat şi un flagrant.

A fost prins chiar în timp ce lua 300 de lei mită de la o pacientă internată.

“Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, respectiv 25 de acte materiale. În fapt, s-a reținut că, în perioada 18.03.2022-31.05.2022, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, medicul în cauză ar fi primit de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora diferite sume de bani, în lei sau euro, cuprinse între 100 de lei și 2.000 de lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Octavian Mazilu a fost dus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore.

În această dimineaţă, el a fost dus în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare reventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

CITEŞTE ŞI: 250 de proiecte culturale primesc bani de la Consiliul Județean! Instituția a alocat peste 5,6 milioane lei pentru programul TimCultura

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.