Skip to main content

VIDEO: Preţul plătit de medicul care a vindecat zeci de bolnavi de coronavirus! Nu îşi strânge fetiţa în braţe, atunci când intră în casă

A fi om!

Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, este poate cel mai cunoscut om al momentului, după ce a vindecat cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România.

Are o experienţă de aproape patru decenii în tratarea bolilor infecţioase şi a trecut prin toate etapele unei cariere de succes, de la medic stagiar la medic specialist, iar acum este medic primar la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Nimic nu l-a pregătit însă, pentru această pandemie de coronavirus. Pentru această luptă nedreaptă cu un inamic nevăzut şi atât de periculos.

CITEŞTE ŞI: Primărie închisă de teama coronavirusului! Angajaţii refuză să mai meargă la lucru, după ce o colegă s-a îmbolnăvit

Cu mult drag pentru ceea ce face, cu mult curaj şi profesionalism, dar mai ales cu iubire faţă de semenii aflaţi în suferinţă, doctorul Musta a reuşit să transforme Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, în locul miraculos, în care pacienţii cu coronavirus se vindecă.

“Nu este uşor, ne este şi nouă frică. Suntem şi noi oameni, dar în astfel de situaţii, frica nu îşi are locul. Iar activitatea este una complexă şi dificilă, pentru că presupune o organizare foarte, foarte bună. Noi în spital am schimbat circuitele, am schimbat modul de lucru, am schimbat idei. Consider că prioritatea 1 în această bătălie este protejarea cadrelor medicale. Dacă ele se îmbolnăvesc, nu mai are cine să trateze pacienţii. Există un risc asumat, de 5%, indiferent de cât de bine eşti pregătit, există riscul de a face această boală”, spune dr. Virgil Musta.

Refuză însă, să intre în panică, pentru că nu vrea ca tocmai el, cel în care bolnavii îşi pun toate speranţele, să se lase doborât.

Şi chiar dacă ştie foarte bine cât de periculos este acest virus, nu vrea să ducă acasă, toate temerile lui. Îşi protejează cât poate de bine, soţia şi fiica în vârstă de numai 9 anişori.

Recunoaşte totuşi că acest virus blestemat a schimbat viaţa tuturor. Chiar şi pe a lui, care credea că le-a văzut pe toate.

A văzut minuni, cu oameni care şi-au revenit când nimeni nu le mai dădea nicio şansă, dar a văzut şi cele mai negre drame. Oameni, care au căzut seceraţi, fără ca nimeni şi nimic să prevestească ceva. Mărturiseşte însă, că ce vede acum, întrece orice limită.

„Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane care spun: ce dacă îmbolnăvesc? Eu fac o formă uşoară… ce-mi pasă mie de cei de 80 de ani care mor?! Nu putem gândi aşa, dar din păcate sunt oameni care gândesc aşa”, spune cu mâhnire, dr. Virgil Musta

Încearcă să nu se lase compleşit de tristeţe, atunci când întâlneşte astfel de oameni.

Merge mai departe şi face ce ştie mai bine: vindecă pacienţi care au boli contagioase, iar mai nou, se ocupă doar de cei cu cororavirus.

CITEŞTE ŞI: Cea mai tânără pacientă ucisă de COVID – 19! Era internată la terapie intensivă de câteva zile

A vindecat mai mult de jumătate dintre cei pe care i-a îngrijit, ceea ce plasează Timişul pe primul loc din ţară, la cazuri vindecate. Pentru asta însă, plăteşte un preţ: a renunţat la cea mai mare bucurie a lui: aceea de a-şi strânge fetiţa în braţe, după o zi istovitoare.

“De fiecare dată când veneam acasă, fugea şi îmi sărea în braţe. Era bucuria mea. Este cel mai frumos lucru pe lume, când copilul îţi zâmbeşte şi îţi sare în braţe de bucurie că te vede. Acum i-am spus că îmi pare rău, dar acest gest îl putem face doar după ce eu îmi fac programul de spălat pe mâini şi dezechipat. După aceea ne putem lua în braţe şi pupa”, povesteşte doctorul Virgil Musta.

{youtube}YjO39OzD3x4{/youtube}

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.