Skip to main content

Măsuri fără precedent, la cele mai importante spitale din Timişoara! Victor Babeş şi Judeţeanul sunt sufocate de pacienţi

TM 2024

Sunt zile şi săptămâni grele pentru personalul medical, din spitalele publice, care au ajuns să nu mai facă faţă situaţiei generate de coronavirus.

Problema cea mai mare este la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, unde sunt trataţi bolnavii de COVID 19.

CITEŞTE ŞI: 10 reguli de urmat în gestionarea deşeurilor în gospodărie în perioada pandemiei de coronavirus

Locurile sunt puţine, pacienţii, din ce în ce mai mulţi, iar cazurile, tot mai grave.

Sunt bolnavi care trebuie intubaţi, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt aproape pline.

Din acest motiv, conducerea Spitalului a decis să nu mai primească pacienţii cu coronavirus din alte judeţe, dacă aceştia sunt în stare gravă.

“Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara a hotărât ca în perioada următoare să nu mai primească pacienţi cu COVID-19 de Terapie Intensivă, din alte judeţe, care necesită intubare, deoarece capacitatea pe Terapie Inensivă se apropie de limita maximă”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Situaţia este asemănătoare şi la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde sunt internaţi în aceste momente, 600 de pacienţi, cu diferite afecţiuni, cei mai mulţi din alte judeţe.

Asta înseamnă un volum mare de muncă şi mai ales condiţii speciale, pentru că bolnavii trebuie triaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar dacă prezintă simptome de coronavirus, sunt testaţi.

În acest context, conducerea unităţii sanitare a hotărât să nu mai primească din alte judeţe, decât cazurile grave.

„Eu ca manager, nu pot să plasez un stres enorm, pe personalul din Spitalul Judeţean, având în vedere că această epidemie poate lua amploare şi trebuie ca şi cei din judeţele învecinate să fie solidari cu noi. În acest sens, în continuare, vom accepta ca transferuri, doar patologiile grave, în care viaţa pacienţilor este cu adevărat în pericol şi pacientul nu poate fi tratat în judeţul de origine. Acesta vizează specialităţile de neurochirurgie, politraumatologie şi grastro-enterologie intervenţională”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Escrocii s-au adaptat situaţiei generate de coronavirus! Ce metode au acum, de a vă lăsa fără bani?

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident rutier grav provocat de un tânăr de 29 de ani care a pierdut controlul asupra mașinii pa care o conducea, a pătruns pe contrasens și a lovit un alt autoturism, care circula regulamentar.
La Timișoara continuă pregătirile pentru iarna care bate la ușă, iar Colterm anunță că începe etapa a II-a a probelor la rece.
Este o amplă anchetă în desfășurare, iar principalul vizat este un polițist local, care a bătut un tânăr lipsit de apărarea, care era cu mâinile legate la spate.
S-a dat alarma, în miez de noapte, când un inncendiu de amploare a cuprins la o fabrică de sicrie din localitatea bihoreană Valea Mare de Criș.
A fost scandal azi-noapte, când trei tineri su început să se certe, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală în care protagoniștii și-au împărțit pumni și picioare.
Un migrant și trei călăuze, printre care și bărbatul care a înjunghiat doi polițiști, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de ultraj, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.