Măsuri fără precedent, la cele mai importante spitale din Timişoara! Victor Babeş şi Judeţeanul sunt sufocate de pacienţi

Sunt zile şi săptămâni grele pentru personalul medical, din spitalele publice, care au ajuns să nu mai facă faţă situaţiei generate de coronavirus.

Problema cea mai mare este la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, unde sunt trataţi bolnavii de COVID 19.

CITEŞTE ŞI: 10 reguli de urmat în gestionarea deşeurilor în gospodărie în perioada pandemiei de coronavirus

Locurile sunt puţine, pacienţii, din ce în ce mai mulţi, iar cazurile, tot mai grave.

Sunt bolnavi care trebuie intubaţi, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt aproape pline.

Din acest motiv, conducerea Spitalului a decis să nu mai primească pacienţii cu coronavirus din alte judeţe, dacă aceştia sunt în stare gravă.

“Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara a hotărât ca în perioada următoare să nu mai primească pacienţi cu COVID-19 de Terapie Intensivă, din alte judeţe, care necesită intubare, deoarece capacitatea pe Terapie Inensivă se apropie de limita maximă”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Situaţia este asemănătoare şi la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde sunt internaţi în aceste momente, 600 de pacienţi, cu diferite afecţiuni, cei mai mulţi din alte judeţe.

Asta înseamnă un volum mare de muncă şi mai ales condiţii speciale, pentru că bolnavii trebuie triaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar dacă prezintă simptome de coronavirus, sunt testaţi.

În acest context, conducerea unităţii sanitare a hotărât să nu mai primească din alte judeţe, decât cazurile grave.

„Eu ca manager, nu pot să plasez un stres enorm, pe personalul din Spitalul Judeţean, având în vedere că această epidemie poate lua amploare şi trebuie ca şi cei din judeţele învecinate să fie solidari cu noi. În acest sens, în continuare, vom accepta ca transferuri, doar patologiile grave, în care viaţa pacienţilor este cu adevărat în pericol şi pacientul nu poate fi tratat în judeţul de origine. Acesta vizează specialităţile de neurochirurgie, politraumatologie şi grastro-enterologie intervenţională”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Escrocii s-au adaptat situaţiei generate de coronavirus! Ce metode au acum, de a vă lăsa fără bani?

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.