Skip to main content

Măsuri extreme, în Timiş, din cauza pestei porcine africane! O localitate a fost carantinată

A fost şedinţă de urgenţă, la Prefectura Timiş, pentru analizarea situaţiei de la ferma Smithfield, unde a apărut un focar de pestă porcină africană.

Este vorba despre o fermă din localitatea Parţa, comună în care a fost dispusă carantina.

CITEŞTE ŞI: Cea mai frumoasă casă din Banat îţi aduce premii în bani şi recunoaştere artistică! Înscrie-te la concursul MNB

În acest sens, au fost instituite filtre, pentru a fi împiedicat transportul de suine din zona contaminată şi au fost stabilte perimetre de protecţie, pe o rază de 3 km în jurul focarului.

Toţi porcii din ferma în care a fost descoperit virusul urmează să fie ucişi şi îngropaţi, iar cei care au murit deja, din cauza bolii, vor fi incineraţi.

„Vom avea o discuție cu reprezentanții fondurilor de vânătoare pentru a ne asigura că legislaţia privind protecția la asemenea incidente este respectată. Facem toate eforturile pentru stoparea propagării virusului. Smithfield România este cel mai mare producător de carne de porc din țară, iar în judeţele Timiş şi Arad are 48 de ferme cu un efectiv de 500.000 de porci. Este esențial ca boala să nu se răspândească”, explică prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.

sursa foto: evz.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.