Skip to main content

Marilen Pirtea a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu!

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu i-a acordat rectorului Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, titlul de Doctor Honoris Causa.

Acordarea acestui titlu din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este deopotrivă o recunoaștere a consistentului aport științific în domeniul economic, dar și a devotamentului profesorului universitar doctor Marilen Gabriel Pirtea față de comunitatea academică a ULBS.

De numele rectorului Marile Pirtea se leagă o contribuție esențială în progresul învățământului superior românesc în context european, acesta fiind unul dintre fondatorii European Universities în spațiul românesc. Ca urmare a  acestei inițiative, 17 universități românești au devenit membre ale unor alianțe universitare europene, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ca parte a Alianței Forthem.

Marilen Pirtea este rector al Universității de Vest din Timișoara, vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România și membru al Biroului Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, acestea fiind doar câteva dintre funcțiile pe care domnia-sa le deține la nivel național.

Gratitudinea și mulțumirile mele se îndreaptă către comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, o instituție de învățământ superior cu mare tradiție, de peste 225 de ani. Apartenența la această prestigioasă comunitate mă onorează și consider că titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, care mi-a fost acordat, este o înaltă formă de recunoaștere a contribuțiilor pe care le-am avut la dezvoltarea mediului universitar românesc, în ansamblul spațiului european al educației și cercetării. Le mulțumesc membrilor Senatului ULBS, domnului președinte al Senatului ULBS, profesor universitar dr. ing. Ioan Bondrea, domnului rector al ULBS, profesor universitar dr. Sorin Radu și tuturor membrilor Comisiei de Laudațio, pentru care resimt o profundă considerație. Admirația mea se îndreaptă către ansamblul comunității ULBS, care reprezintă un filon important al istoriei universitare românești. Sunt onorat și trăiesc o mare bucurie să aparțin de astăzi acestei comunități academice, într-o nouă etapă de parteneriat, de importanță strategică pentru viitorul nostru universitar comun”, a transmis resctorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.