Skip to main content

Marilen Pirtea a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu!

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu i-a acordat rectorului Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, titlul de Doctor Honoris Causa.

Acordarea acestui titlu din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este deopotrivă o recunoaștere a consistentului aport științific în domeniul economic, dar și a devotamentului profesorului universitar doctor Marilen Gabriel Pirtea față de comunitatea academică a ULBS.

De numele rectorului Marile Pirtea se leagă o contribuție esențială în progresul învățământului superior românesc în context european, acesta fiind unul dintre fondatorii European Universities în spațiul românesc. Ca urmare a  acestei inițiative, 17 universități românești au devenit membre ale unor alianțe universitare europene, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ca parte a Alianței Forthem.

Marilen Pirtea este rector al Universității de Vest din Timișoara, vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România și membru al Biroului Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, acestea fiind doar câteva dintre funcțiile pe care domnia-sa le deține la nivel național.

Gratitudinea și mulțumirile mele se îndreaptă către comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, o instituție de învățământ superior cu mare tradiție, de peste 225 de ani. Apartenența la această prestigioasă comunitate mă onorează și consider că titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, care mi-a fost acordat, este o înaltă formă de recunoaștere a contribuțiilor pe care le-am avut la dezvoltarea mediului universitar românesc, în ansamblul spațiului european al educației și cercetării. Le mulțumesc membrilor Senatului ULBS, domnului președinte al Senatului ULBS, profesor universitar dr. ing. Ioan Bondrea, domnului rector al ULBS, profesor universitar dr. Sorin Radu și tuturor membrilor Comisiei de Laudațio, pentru care resimt o profundă considerație. Admirația mea se îndreaptă către ansamblul comunității ULBS, care reprezintă un filon important al istoriei universitare românești. Sunt onorat și trăiesc o mare bucurie să aparțin de astăzi acestei comunități academice, într-o nouă etapă de parteneriat, de importanță strategică pentru viitorul nostru universitar comun”, a transmis resctorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]