Mai puțini migranți la frontiera cu Serbia! Când a fost apogeul?

Numărul migranților care încearcă să treacă ilegal frontiera din Serbia în România este în scădere! Cel puțin asta spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Conducerea Poliției de Frontieră a întocmit o statistică în ceea ce privește migrația ilegală, iar cei mai mulți transfugi au fost prinși în lunile martie și aprilie, de atunci însă a început să scadă numărul. Mai exact, în luna ianuarie au fost prinși la frontieră 9 migranți, în luna februarie 36, în martie 320, iar în aprilie a fost apogeul, când au fost prinși peste 600 de transfugi. Din luna mai, numărul migranților a început să scadă, atunci au fost prinși 180, iar în iunie, până la această dată au fost prinși doar 12 persoane.

CITEȘTE ȘI: Doi morți în vestul țării, în urma unui accident extrem de violent!

Avem undeva la peste 1.100 de persoane care au trecut frontiera de stat a României din Serbia și au fost reținute de către Poliția de Frontieră și care au parcurs întreaga procedură în acest sens, ajungând în Centrul pentru Imigrări Timiș. Trendul este descrescător având în vedere faptul că în luna aprilie a fost vârful maxim de migranți, apoi în mai am avut peste 180 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră, în iunie suntem undeva la 12 persoane, deci trendul este mult descrescător față de ceea ce a fost”, spune șeful Poliției de Frontieră Timișoara, Nicolae Iancu.

frontiera

Polițiștii de frontieră au luat o serie de măsuri pentru a-i descuraja pe migranți să forțeze granițele. Mai exact, aceștia colaborează cu Jandarmeria și Poliția Națională și au primit și sprijin din partea Inspectoratului General al Aviației prin asigurarea unui elicopter care survolează zona de frontieră.

CITEȘTE ȘI: [VIDEO] Boschetar încătușat după ce a încercat să violeze o tânără în plină stradă

Scopul migranților nu este însă acela de a rămâne în România, țara noastră fiind una de tranzit. Cu toții își doresc să ajungă în vestul Europei, din acest motiv forțează din nou granițele, de această dată cele cu Ungaria.

Traseul lor este ruta balcanică, ajung în Serbia iar de aici prin intermediul călăuzelor sunt direcționați către România, către Croația, către Ungaria, cu scopul de a ajunge bineînțeles în țările din vestul Europei. România nu este o țintă pentru migranți, este o zonă de tranzit pentru că cei peste 1.100 care au ajuns în România forțează trecerea în Ungaria”, mai spune Nicolae Iancu.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.