Skip to main content

Lucrările de modernizare la Bulevardul Stan Vidrighin intră în ultima etapă! Când va fi complet gata această investiţie?

Proiectul de modernizare a carosabilului şi a liniilor de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin sunt aproape de final, iar Primăria Timișoara anunţă că lucrările chiar înregistrează un avans.

Conform municipalităţii constructorul mai are de executat rețeaua de telecomunicații, iluminatul public, sistemul de irigații, trotuarele, accesele auto și pistele de biciclete, suprastructura drumului, inclusiv drumurile laterale și plantarea a 992 de arbori.

Totodată, sunt programate lucrări legate de automatizarea și energoalimentarea liniilor de tramvai, iar la final va fi turnat ultimul strat de asfalt, de la un capăt la altul al bulevardului și va fi realizată semnalizarea rutieră. 

Ne apropiem de finalizarea celui de-al treilea mare bulevard reabilitat în ultimii ani, după Cetății și Bogdăneștilor. Am atras peste 13 milioane de euro fonduri europene pentru a ține ritmul lucrărilor și pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important. Am avut un șantier complex, am schimbat toate conductele subterane și am modernizat linia de tramvai și întreaga infrastructură auto, velo și pietonală. Urmează turnarea ultimului strat de asfalt și aducerea trecerilor la nivel pentru pietoni și bicicliști. A fost un șantier lung dar absolut necesar. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere celor care locuiesc sau tranzitează zona”,  a spus primarul Dominic Fritz.

După ce s-a finalizat şantierul din zona intersecţiei cu strada 1 Decembrie, iar tramvaiul 6 a revenit pe traseu, acum urmează și tramvaiul 4, de pe Cetății, până pe Vidrighin și retur, linie pe care timișorenii vor putea călători cu noile tramvaie Bozankaya.

Conform proiectului, spațiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniament stradal, fiind incluse trotuare generoase pe ambele părţi ale bulevardului, dar şi piste de biciclete.

De asemenea, modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări majore de schimbare a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze și telecomunicații.

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a început în aprilie 2022 şi costă 101 milioane de lei, dintre care 67 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Ultimele retușuri ar trebui să fie gata până în 30 septembrie, anul acesta, când lucrările de modernizare au termen de finalizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.