Skip to main content

LIVE TEXT! Amplă mișcare de susținere pentru premierul Grindeanu, la Timișoara

Social-democrații din Timiș sunt cu Sorin Grindeanu! Aceștia s-au strâns la sediul PSD Timiș pentru a-l aștepta pe premier și pentru a-i spune că-l susțin.

Sorin Grindeanu este așteptat la Timișoara în scurt timp. La sediul filialei PSD au ajuns deja parlamentari, primari, consilieri județeni, consilieri locali dar și simplii membri sau simpatizanți. De asemenea doi parlamentari din Caraș-Severin s-au alăturat mișcării.

Până la momentul acesta peste 200 de persoane sunt la sediul PSD Timiș, iar numărul acestora crește constant. Sorin Grindeanu are programată întâlnirea cu ei la ora 13.00.

psd2

UPDATE 13.30:

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns! Peste 600 de social-democrați sunt în curtea sediului PSD, iar lumea continuă să ajungă. Cei prezenți l-au întâmpinat pe prim-ministru în ropote de aplauze, strigând la unison „Grindeanu premier” și „Grindeanu PSD”

Nu știu cum să vin să vă salut pe toți, că sunteți atât de mulți”, l-a spus Sorin Grindeanu social-democraților când a intrat în curtea sediului PSD Timiș.

grindeanu 2

Ulterior acesta a făcut o baie de mulțime și a luat cuvântul:

Am venit astăzi acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timișoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică. Iată câți suntem astăzi aici, membrii PSD, pentru că nu poate să decidă nimeni dacă Sorin Grindeanu poate fi dat afară de Liviu Dragnea, atâta timp cât primesc recomandări. I-am cerut domnului Liviu Dragnea trei lucruri: <<1. să-și asume demisia pentru situația în care a ajuns PSD-ul. 2. Să se organizeze congres, teama de oameni îl face să rămână într-un cerc restrâns. Trebuie să hotărâm noi soarta PSD, el fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu are cum să fie președinte. De asta i-am cerut demisia. 3. Pentru că PSD a câștigat alegerile, i-am cerut să meargă să garanteze în fața partidului că această aventură în care ne-a aruncat nu va duce pierderea Guvernării. N-a putut să asume, iar acest lucru e bătaie de joc la adresa noastră>>. Trebuie să fim de partea bună a istoriei să nu ne fie frică de ce facem. Sunt mândru să văd că sunteți atâția alături de mine”, a spus vizibil emoționat Sorin Grindeanu.

{youtube}_ fwFqvanmXII {/youtube}

UPDATE ora 15.30:

Întâlnirea premierului Grindeanu cu conducerea PSD Timiș s-a încheiat. Acesta a anunțat că toată filial îl susține și că nu va pleca din partid în ciuda faptului că Liviu Dragnea l-a exclus.

Am ținut mult să vin astăzi acasă, alături de colegii mei să mă consult cu ei, să văd dacă deciziile pe care le-am luat și cele pe care le voi lua în zilele următoare sunt în concordanță cu ceea ce înseamă respectarea statutului, a statului de drept și a democrației. Întâlnirea a fost emoționantă pentru mine. Faptul că de la o întâlnire cu Comitetul Executiv Județean al partidului, de 130 de oameni, s-a ajuns la sute de oameni din toată regiunea e emoționat. Am vrut să văd dacă în Timișoara, în orașul unde trăiește familia mea, în PSD, mai sunt oameni cărora să nu le fie frică și am văzut reacția lor. Am vrut să-i mai transmit o dată domnului Dragnea să fie bărbat politic și să organizeze Congres. Eu nu mă agăț de acest scaun. Vreau că PSD să rămână la Guvernare, lucru pe care Liviu Dragnea nu l-a garantat. Îi cer să fie un adevărat bărbat politic și să nu fugă, să nu stea închis împreună cu câteva persoane. El trebuie să se consulte cu oamenii, să vadă care este pulsul partidului. Asta e dorința mea și a colegilor din Timiș. Am fost sunt și voi fi membru al acestui partid. Nu o să schimb partidul politic, eu sunt PSD-ist. Poate să mă dea Liviu Dragea de câte ori vrea, organizația pe care o conduc, consideră că-i reprezint bine. Domnii de la București n-au trimis actele cu excluderea mea.”, a spus Grindeanu.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre o eventuală colaborare cu UDMR, de care ar ține viitorul său ca premier.

Toate discuțiile pe care o să le am, o să le am în mod transparent. Nu stau să fac lucruri pe la spate, care nu sunt normale într-o democrație. Nu am avut încă discuții față în față cu cei de la UDMR, dar am mai vorbit la telefon”, a mai spus premierul.

{youtube} JDIaNKAdP2s {/youtube}

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_fwFqvanmXI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.