Skip to main content

LIVE TEXT! Amplă mișcare de susținere pentru premierul Grindeanu, la Timișoara

Social-democrații din Timiș sunt cu Sorin Grindeanu! Aceștia s-au strâns la sediul PSD Timiș pentru a-l aștepta pe premier și pentru a-i spune că-l susțin.

Sorin Grindeanu este așteptat la Timișoara în scurt timp. La sediul filialei PSD au ajuns deja parlamentari, primari, consilieri județeni, consilieri locali dar și simplii membri sau simpatizanți. De asemenea doi parlamentari din Caraș-Severin s-au alăturat mișcării.

Până la momentul acesta peste 200 de persoane sunt la sediul PSD Timiș, iar numărul acestora crește constant. Sorin Grindeanu are programată întâlnirea cu ei la ora 13.00.

psd2

UPDATE 13.30:

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns! Peste 600 de social-democrați sunt în curtea sediului PSD, iar lumea continuă să ajungă. Cei prezenți l-au întâmpinat pe prim-ministru în ropote de aplauze, strigând la unison „Grindeanu premier” și „Grindeanu PSD”

Nu știu cum să vin să vă salut pe toți, că sunteți atât de mulți”, l-a spus Sorin Grindeanu social-democraților când a intrat în curtea sediului PSD Timiș.

grindeanu 2

Ulterior acesta a făcut o baie de mulțime și a luat cuvântul:

Am venit astăzi acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timișoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică. Iată câți suntem astăzi aici, membrii PSD, pentru că nu poate să decidă nimeni dacă Sorin Grindeanu poate fi dat afară de Liviu Dragnea, atâta timp cât primesc recomandări. I-am cerut domnului Liviu Dragnea trei lucruri: <<1. să-și asume demisia pentru situația în care a ajuns PSD-ul. 2. Să se organizeze congres, teama de oameni îl face să rămână într-un cerc restrâns. Trebuie să hotărâm noi soarta PSD, el fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu are cum să fie președinte. De asta i-am cerut demisia. 3. Pentru că PSD a câștigat alegerile, i-am cerut să meargă să garanteze în fața partidului că această aventură în care ne-a aruncat nu va duce pierderea Guvernării. N-a putut să asume, iar acest lucru e bătaie de joc la adresa noastră>>. Trebuie să fim de partea bună a istoriei să nu ne fie frică de ce facem. Sunt mândru să văd că sunteți atâția alături de mine”, a spus vizibil emoționat Sorin Grindeanu.

{youtube}_ fwFqvanmXII {/youtube}

UPDATE ora 15.30:

Întâlnirea premierului Grindeanu cu conducerea PSD Timiș s-a încheiat. Acesta a anunțat că toată filial îl susține și că nu va pleca din partid în ciuda faptului că Liviu Dragnea l-a exclus.

Am ținut mult să vin astăzi acasă, alături de colegii mei să mă consult cu ei, să văd dacă deciziile pe care le-am luat și cele pe care le voi lua în zilele următoare sunt în concordanță cu ceea ce înseamă respectarea statutului, a statului de drept și a democrației. Întâlnirea a fost emoționantă pentru mine. Faptul că de la o întâlnire cu Comitetul Executiv Județean al partidului, de 130 de oameni, s-a ajuns la sute de oameni din toată regiunea e emoționat. Am vrut să văd dacă în Timișoara, în orașul unde trăiește familia mea, în PSD, mai sunt oameni cărora să nu le fie frică și am văzut reacția lor. Am vrut să-i mai transmit o dată domnului Dragnea să fie bărbat politic și să organizeze Congres. Eu nu mă agăț de acest scaun. Vreau că PSD să rămână la Guvernare, lucru pe care Liviu Dragnea nu l-a garantat. Îi cer să fie un adevărat bărbat politic și să nu fugă, să nu stea închis împreună cu câteva persoane. El trebuie să se consulte cu oamenii, să vadă care este pulsul partidului. Asta e dorința mea și a colegilor din Timiș. Am fost sunt și voi fi membru al acestui partid. Nu o să schimb partidul politic, eu sunt PSD-ist. Poate să mă dea Liviu Dragea de câte ori vrea, organizația pe care o conduc, consideră că-i reprezint bine. Domnii de la București n-au trimis actele cu excluderea mea.”, a spus Grindeanu.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre o eventuală colaborare cu UDMR, de care ar ține viitorul său ca premier.

Toate discuțiile pe care o să le am, o să le am în mod transparent. Nu stau să fac lucruri pe la spate, care nu sunt normale într-o democrație. Nu am avut încă discuții față în față cu cei de la UDMR, dar am mai vorbit la telefon”, a mai spus premierul.

{youtube} JDIaNKAdP2s {/youtube}

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_fwFqvanmXI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.