Skip to main content

Liberalii din Timiș sar la gâtul lui Alfred Simonis, după racolările în masă, din acest final de săptămână: Sirenele pot păcăli, dar nu pot câștiga!

Ședință de urgență, în această după-amiază, la PNL Timiș, după ce mai mulți primari, viceprimari și consilieri locali au anuțat că vor candida la alegerile locale din iunie, din partea social-democraților.

Biroul Permanent Județean al PNL a analizat situația și îl acuză pe Alfred Simonis că a a încălcat grav protocolul semnat la București, pentru alegerile europarlamentare. 

Despre racolarea colegilor, liberalii rămași spun că este un demers lipsit de fair-play, care va favoriza alte partide.

“Ne pare sincer rău față de cei câțiva foști colegi ai noștri care au fost deturnați din drumul lor de către vrăjile și cântecele de sirenă ale președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis.

Din păcate, acțiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar daca intenția acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiș.

Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianța națională, creată pentru a asigura stabilitate României și pentru a limita efectele extremismului politic din țara noastră.

Atragerea prin metode ilegitime a unor primari și viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect și de considerație față de partenerii de alianță”, se arată într-un comunicat de presă asumat de aleșii locali liberali din județul Timiș.

Aceștia recunosc că în filială există nemulțumiri, însă spun că sunt unele firești care nu ar trebui să fie exploatate de partenerii de alianță.

Mai mult, susțin că președintele PNL Timiș a depus toate eforturile pentru  rezolvarea problemelor interne.

“Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din județul Timiș. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care își exprimă opțiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an și să le spunem că aliații noștri sunt oameni lipsiți de caracter care nu respectă înțelegerile cu partenerii de guvernare și de alianță.

Din punctul nostru de vedere, alianța PNL – PSD este deteriorată grav în Timiș, dar vom acționa ca și până acum, cu responsabilitate față de români și față de interesele majore ale acestora. Oricâte eforturi de destabilizare a situației politice din Timiș vor exista, răspunsul nostru va fi mereu același: continuarea cu calm și viziune a parteneriatului solid cu cetățenii. Vom câștiga din nou alegerile locale, în fiecare localitate și la nivel județean, pentru că, spre deosebire de controversatul președinte PSD Timiș, noi îi respectăm pe timișeni, nu-i considerăm o masă de manevră pentru asigurarea sprijinului politic de la centru pentru nominalizarea în alegeri. Nu avem nevoie de sprijinul PSD Timiș și suntem convinși că vom câștiga din nou președinția CJT prin Alin Nica, dar și localitățile din care au plecat câțiva oameni.

Mesajul nostru către domnul Simonis este unul singur: sirenele pot păcali, dar nu pot câștiga”, se mai arată în comunicatul PNL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.