La Timișoara începe MAREA ASFALTARE! Străzile din piatră cubică dispar

Primăria Timișoara este gata să dea drumul la asfaltarea celor 14 străzi de piatră cubică.

Municipalitatea a câștigat procesul cu Asociația Culturală Salvați Patrimoniul, care s-a opus asfaltării străzilor din zona Bălcescu și zona centrală, și este gata să înceapă turnarea de asfalt pe acestea.

Am câștigat procesul cu Asociația Culturală Salvați patrimoniul Timișoarei, privind reabilitarea străzilor cu piatră cubică. Putem da drumul lucrărilor, pentru a dat o nouă față acestor străzi, ai căror locatari au avut de suferit ani de zile, pentru că acolo s-a intervenit numai cu câte o cârpăceală. A fost vai și amar și la utilizarea trotuarelor și a carosabilelor”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Acesta a spus că, așa cum a promis în cadrul unei dezbateri publice, a mers pe teren pentru a verifica dacă este oportun că vreo stradă să rămână pavată. Răspunsul este, însă, unul negativ.

Am început să merg personal pe străzi, am fost pe strada Beethoven, pe care o avem în vedere să rămână cu piatră cubică, dar am ajuns la ideea că este un non-sens. Este o clădire frumoasă, cea a Liceului Pedagogic, iar peste drum este un bloc. Nu e nimic istoric acolo. Cred că trebuie să facem ce au făcut cei din Viena, Paris sau Praga, unde la un moment dat totul era pavat, dar au mai rămas pavate doar străzile din zonele pietonale. S-a asfaltat aproape tot. Dacă ar fi fost clădiri ca în Piața Traian atunci nimeni nu s-ar fi atins de piatra cubică, dar realitățile de pe teren sunt altele. Nu avem clădiri cu iz istoric pe aceste străzi”, a mai punctat Robu.

Lista străzilor pe care Primăria vrea să le asfalteze: – Str. Argeş delimitată de str. Mitropolit Varlaam şi str. Cluj, – Str. Dr. Ioan Mureşan pe sectorul cuprins între str. Salcâmilor şi str. Drubeta, – Str. Ludwig von Beethoven pe sectorul cuprins între blv. C.D. Loga şi blv. Mihai Eminescu, – Str. Mitropolit Varlaam tronson cuprins între str. Aurel Cândea şi str. 1 Decembrie, – Str. Putna delimitată de str. Ion Vidu şi str. Mitropolit Varlaam, – Str. Remus delimitată de str. Braşov şi str. Romulus, – Str. Sfânta Rozalia tronson cuprins între str. Remus şi blv. Mihai Viteazul, – Str. Sorin Titel delimitată de blv. Victor Babeş şi str. Protopop Ghe. Dragomir, – Str. Topliţa delimitată de Cal. Circumvalaţiunii şi str. Făgăraş, – Str. Virgil Madgearu cuprins între blv. Mihai Viteazul şi str. Filaret Barbu, – Str. Bela Bartok tronson cuprins între blv. Victor Babeş şi str. Argeş, – Str. Filaret Barbu delimitată de str. Sfânta Rozalia şi str. Braşov, – Str. Arcidava pe sectorul cuprins în jurul Parcului Arcidava până în străzile Mureş şi Ulpia Traiana, – Str. Romulus tronson cuprins între str. Ghe. Doja şi str. Sfânta Rozalia.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

  • Numai niste tembeli si-ar putea imagina ca bitumul atrage turisti .
    Dupa mintea voastra tembela ciment si bitum inseamna valoare . Intrebati si pe altii inainte de a strica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.