La șapte decenii de existență Clinica de Radiologie și Imagistică a Spitalului Județean Timișoara primește echipamente noi!

Cu o istorie de șapte decenii, Clinica de Radiologie și Imagistică a Spitalului Județean din Timișoara se va reînnoi în acest an cu echipamente de înaltă performanță.

Noile aparate îi vor ajuta pe medici să facă mai ușor  față sutelor de cazuri înregistrate zilnic.

CITEȘTE ȘI: Partidul Verde, alături de PMP, PNȚCD și PER! S-a semnat astăzi protocolul de colaborare

Clinica de Radiologie, are în prezent  68 de angajați și 23 de aparate pentru diagnosticarea bolilor vizualizate în corpul uman.

,,Clinica de Radiologie are 17 medici,  44 de asistenți și infirmieri, 3 registratori și  4 îngrijitori. De asemenea avem la dispoziție  un RMN, 2 computere tomograf, 2 ecografe, 2 angiografe, 1 malograf, 5 aparate de radiologie și 12 aparate de radiografii mobile”, a declarat  Florin Bârsășteanu, șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică.

CITEȘTE ȘI: Călin Dobra, apel către partide: Să nu transformăm proiectul Timișoara 2021 într-un scandal politic

Deși, ca în întregul sistem sanitar, și aici există un deficit acut de personal, iar aparatele medicale se mai defectează, lucrurile sunt sub control.

,,Aparatele pot încă să ducă. Aparatele deși numai sunt noi, au beneficiat de susținere tehnică prin contractele de asigurare.În 23-48 de ore toate deficențele tehnice au fost rezolvate. Aparatura noastră are până în 9 ani”, a mai spus doctorul Florin Bârsășteanu.

Vestea bună este că după ani de zile la Clinica de Radiologie și Imagistică vor ajunge aparate noi chiar în acest an.

spital judetean 1

,,Anul trecut s-a finalizat licitația pentru un aparat de rezonanță magnetică  și un computer tomograf, care așteptăm să fie livrate și puse în funcțiune până în jumătate anului 2018. Va fi o aparatură de înaltă performanță, ce ne va ajuta mult”, a declarat directorul Spitalului Județean, Marius Craina.

Doar în anul 2017 au fost făcute peste 114.000 mii de tomografii, 4.176 radiologii, 10.000 ecografii și 1521 de examinări ale formațiunilor osoase la Clinica de Radiologie și Imagistică a Spitalului Județean din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.