Skip to main content

La mulți ani, Timișoara! Astăzi se împlinesc 104 de ani de administrație românească în capitala Banatului!

Timișoara marchează astăzi 104 de ani de la instaurarea administrației românești în capitala Banatului!

Evenimentele dedicate acestei zile speciale au început încă de dimineață.

Autoritățile locale au depus coroane  la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române, care au intrat în Timişoara la 3 august 1919.

Apoi, în Piaţa Unirii, a avut loc o ceremonie prin care s-au marcat 104 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara. A avut loc și un scurt ceremonial militar.

Manifestările dedicate zilei Timișoarei continuă de la ora 17.00 cu o ședință festivă a Consiliului Local. De asemenea, seara vine la pachet cu multă distracție.

De la ora 20, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc un spectacol folcloric al Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa. Printre soliști se numără baritonul Giacomo Medici, instrumentiștii Lucian Nagy, Petre Ionuțescu sau Attila Szabo.

În  3 august se împlinesc 104 de ani de la intrarea trupelor armatei române conduse de către colonelul Virgil Economu în Timișoara. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.