Skip to main content

La mare, cu avionul! De când putem zbura de la Timișoara la Constanța?

București, Munchen, Londra, Bergamo și Bruxelles. Acestea sunt destinațiile preferate de cei care decolează de pe Aeroportul Internațional din Timișoara.

Anul trecut, Aeroportul din Timișoara a fost tranzitat de un număr record de pasageri. Cu 10.000 de mai mulți decât previziunile reprezentanților aerogării, și cu 26% mai mulți decât în 2015.
În total, 1.160.000 de persoane au aterizat și decolat din Timișoara, cei mai mulți în ultima lună a anului.

„În luna decembrie au fost înregistraţi 119.042 pasageri, cu 87% mai mult faţă de luna decembrie a anului 2015. Suntem convinşi că această creştere pozitivă se va păstra şi în 2017, astfel încât în acest an vom avea cel mai mare trafic din istoria aeroportului. Aceste cifre ne bucură, dar ne şi responsabilizează totodată pentru că trebuie să ne axăm pe noi investiţii în infrastructură pentru a le asigura pasagerilor confortul şi siguranţa de care au nevoie”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

O creștere față de anul precedent, s-a înregistrat și la numărul de aeronave care au decolat și aterizat la Timișoara. Astfel, în 2016 au fost 14.222 de curse, cu 22% mai multe decât în anul precedent.

„Destinaţiile pe care le-au ales cei mai mulţi pasageri au fost Bucureşti (cu 219.694 pasageri), Munchen (cu 207.568 pasageri), Londra (cu 144.132 pasageri), Bergamo (cu 101.791 pasageri) şi Bruxelles (cu 44.326 pasageri)”, transmit reprezentanții Aeroportului Timișoara, care estimează o creștere a numărului de pasageri în 2017.

Asta în condițiile în care, din această vară vor exista și curse către litoralul Mării Negre.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.