Skip to main content

Jos pălăria! Iniţiativa demnă de urmat a unui primar din Timiş, în plină criză de coronavirus!

România, la fel ca alte ţări de la nivel mondial, traversează o perioadă foarte grea, generată de pandemia de coronavirus.

Cel mai afectat este sistemul sanitar, care nu a fost pregătit pentru un număr atât de mare de pacienţi infectaţi cu acest virus care se răspândeşte extrem de uşor.

CITEŞTE ŞI: Creşte numărul deceselor provocate de coronavirus! A murit încă un pacient de la Timişoara

Tocmai de aceea, este nevoie de bani pentru spitale, atât de la bugetul local şi national cât şi de la oameni de afaceri, ONG-uri şi chiar oameni simpli, care înţeleg importanţa finanţărilor.

Printre aceştia se numără şi primarul comunei Şag, Flavius Roşu, care a decis să îşi doneze, în fiecare lună, jumătate din salariu, pentru echipamentele şi materialele sanitare atât de necesare în această perioadă.

“Pentru că trăim vremuri grele, iar sistemul medical este in dificultate, începând de astazi, pe toată perioada pandemiei, in calitatea de om, donez jumătate din indemnizația de Primar pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale necesare medicilor din comuna noastră, cât și pentru ajutorul persoanelor nevoiașe din comuna! E un mic ajutor, dar mai mult e o rugă și o mulțumire la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea noastră!”, a scris primarul comunei Şag, pe pagina lui de facebook.

primar flavius rosu

Edilul speră să fie un exemplu pentru cei din jur, astfel încât numărul persoanelor care donează bani pentru cei care luptă cu coronavirusul să fie cât mai mare.

CITEŞTE ŞI: Împreună, suntem mai puternici! Asociaţia Elpis Timişoara donează 10.000 de euro pentru bolnavii de coronavirus

“Fac apel și îi rog pe toți cei care vor, să ni se alăture în acest demers de a susține cadrele medicale și persoanele nevoiașe din comuna noastră! Această acțiune o vom demara prin intermediul partenerilor noștri de la GAL Timișul de Centru, prin alăturarea la campania de strângere de fonduri pentru susținerea medicilor din mediul rural. Îi rugăm pe cei care fac donații din Șag să specifice în OP că donația este pentru Comuna Sag, astfel fondurile sunt direcționate către nevoile comunității noastre”, a mai scris Flavius Roşu.

Donațiile se fac în contul Asociației GAL Timișul de Centru deschis la Banca Transilvania RO11 BTRL RONC RT02 4791 7103.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.