Skip to main content

Jandarmii, în acţiune! Au dat amenzi de 55.000 de lei, în numai câteva ore!

Acţiune în forţă a jandarmilor timişeni, în acest sfârşit de săptămână! Forţele de ordine au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea comercializării ilegale de material lemnos.

Acţiunea s-a desfăşurat în Piaţa Lovrin, din judeţul Timiş! Jandarmii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei, pentru comercializare în loc neautorizat şi refuzul transportatorului de a transporta materiale lemnoase confiscate/reţinute la locul indicat de agentul constatator.

„Pe această cale atragem atenţia cetăţenilor, că începând cu data de 20 octombrie 2016, Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice a fost completată şi modificată, astfel că în noul format au fost aduse noi modificări privind sancţiunile aplicabile pentru săvârşirea contravenţiilor silvice, acestea fiind substanţial mărite”, transmit reprezentanţii IJJ Timiş.

Tot în acest sfârşit de săptămână un echipaj de jandarmerie a intervenit în urma unei sesizării din partea unor cetăţeni, care au indicat faptul că în zona împădurită Hezeriş – Valea Lungă, din apropierea municipiului Lugoj, se taie ilegal lemne. La faţa locului au fost identificate două persoane care au tăiat cu un motoferăstrău şi un topor, mai mulţi arbori nemarcaţi silvic.

Prejudiciul produs a fost evaluat de un specialist silvic la aproximativ 2,5 m3, material lemnos de esenţă cer şi carpen, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Lugoj.

Jandarmii au dispus reţinerea în vederea confiscării a tractorului şi a remorcii folosite pentru transport, a materialului lemnos şi a bunurilor folosite la săvârşirea contravenţiei. În cauză s-a solicitat Direcţiei Silvice Timişoara, calcularea pagubei produse, urmând ca ulterior să fie aplicată o sancţiune contravenţională”, mai spun cei de la Inspectoratul de Jandarmi.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.