Skip to main content

Îți dorești o carieră militară? Vezi aici locurile de la instituțiile de învățământ de profil

Aproximativ 2.500 de locuri sunt scoase la concurs în instituțiile de învățământ militar în anul de învățământ 2023 – 2024.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, 816 de locuri sunt în învățământul liceal militar, 199 în cel universitar, iar 1460 în învățământul postliceal militar.

Tinerii din Timiș interesați pot primi informații și consiliere privind înscrierea, de la personalul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean.

Pentru anul de învăţământ 2023-2024, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) cu o ofertă educaţională generoasă.

Pentru învăţământul liceal militar este scos la concurs un număr de 816 locuri, în cele 5 colegii naţionale militare: Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, judeţul Alba -168 locuri; Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”- Craiova, judeţul Dolj – 168 locuri; Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”- Breaza, judeţul Prahova, judeţul Prahova – 168 locuri; Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava -168 locuri; Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza”- Constanţa, judeţul Constanţa – 144 locuri.

Se pot înscrie candidaţii care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.

Termenul limită pentru înscrierea candidaților este data de 24 martie 2023.

Pentru învăţământul universitar militar (absolvenții vor deveni ofițeri în cadrul Ministerului Apărării Naţionale) a fost aprobat prin Planul de şcolarizare un număr de 199 de locuri.

Instituţiile în care viitorii studenţi militari îşi vor desăvârşi pregătirea sunt:

1. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”-București – 6 locuri,

2. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”-Sibiu – 30 locuri,

3. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”- Brașov- 23 locuri,

4. Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- Constanța – 13 locuri,

5. Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”- București- 47 locuri,

6. Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, București, 10 locuri pentru specializarea psihologie,

7. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti – 55 locuri (52 locuri medicină generală, 2 locuri medicină dentară, 1 loc farmacie);

8. Universitatea de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade ” Târgu Mureş – 20 locuri medicină generală.

Se pot înscrie până la data de 31 mai, elevii claselor a XII-a precum și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în cursul anului 2023 (24 de ani pentru opțiunea ”aviaţie – piloți”).

Pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor sunt disponibile 1460 de locuri (447 locuri pentru maiştri militari şi 1013 locuri pentru subofiţeri) astfel:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, Piteşti, – 86 locuri maiştri militari şi 614 locuri subofiţeri

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 92 locuri maiştri militari şi 95 locuri subofiţeri;

3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ioan Murgescu”, Constanţa – 129 locuri maiştri militari;

4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 99 locuri maiştri militari şi 178 locuri subofiţeri;

5. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de logistică “Gheoghe Lazăr”, Chitila – 41 locuri maiştri militari şi 126 locuri subofiţeri.

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a precum și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2023, iar termenul limită pentru înscrierea candidaților, pentru această categorie este 02 iunie.

Înscrierile se pot face prin accesarea platformei de înscriere online, de pe site-ul https://www.recrutaremapn.ro, sau candidaţii pot merge şi personal la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş din Piaţa Libertăţii nr. 7 luni, miercuri, joi şi între orele 08.00-16.00, marţi între orele 10.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0750715067 sau 0256293757.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale la adresa www.mapn.ro sau www.recrutaremapn.ro sau pe pagina proprie de facebook: Centrul militar zonal Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.