Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, renunță la funcția de Președinte de Onoare în cadrul Asociației TM 2021

Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena s-a retras din funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, fiind nemulţumit pentru că nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.

“Având în vedere că nu am fost nicicând consultat de Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, deşi sunt Preşedintele de Onoare al acesteia, mă retrag din această “funcţie”, pe care în fond nu am îndeplinit-o niciodată şi pe care nu mai doresc să o deţin. Vă rog să excludeţi numele meu din acest context. Sunt alături de intelectualii oraşului meu, personalităţi precum Tolcea, Ungureanu, Jecza, Vighi, Lupu Hausvater, Babeţi, Armanca, Gârboni, Murgu, s.a., care din câte am înteles, nu sunt implicaţi şi nici măcar consultaţi în privinţa Timişoara 2021”, a mărturisit Ioan Holender într-o scrisoare transmisă Asociației.

CITEȘTE ȘI: [Foto] Misiune specială pentru pompierii timişoreni! Au salvat un căţeluş ce a căzut într-un canal

Totodată, fostul director al Operei din Viena s-a arătat nemulţumit de faptul că directorul artistic al asociaţiei este un cetăţean suedez, care nu are nicio legătură cu Timișoara.

“Pe de altă parte, ca Director Artistic al Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii a fost angajat un cetăţean din Suedia, care nu are nicio tangenţă cu Timişoara şi care nici măcar nu cunoaşte limba română. Bineînţeles că nici despre alcătuirea boardului asociaţiei nu am fost informat, aflând doar deunăzi că şi soţul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia”, a adăugat Ioan Holender.

Întrebat ce părere are despre plecarea lui Holender, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat că l-a întristat retragerea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Grădina de Vară a Filarmonicii ar putea dispărea. Ce vrea Robu să construiască în locul ei?

„Regret plecarea domnului Holender. Domnul s-a simțit ignorat și chiar jignit de atitudinea avută față de dânsul dincolo de orice simpatie și antipatie. Domnul Holender este una din cele mai mari personalități culturale ale Timișoarei. Nu știu câți cetățeni au obținut funcții ca domnul Holender, directorul Operei din Viena. Noi avem datoria de a fi respectuoși și datoria de a folosi personalitatea lui spre promovarea orașului. Dânsul are dipsonibilitate. Din toate declarațile făcute, el iubește Timișoara. În perioada aceea de tristă amintire, din 1956, au fost mulți tineri care au avut de suferit și printre ei s-a numărat și domnul Holender. A avut de pătimit pentru conduita sa. Am păstrat o relație bună, o relație de respect și m-a întristat plecarea lui. Voi sta de vorbă cu dânsul și îl voi invita să fie parte activă în viața culturală a Timișoarei. Mi-ar plăcea să revină și la nivelul Asociaței. Eu îmi fac publică părerea. Eu doresc ca domnul Holender să ni se alăture în viața culturală a Timișoarei”, a declarat Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.