Skip to main content

Investiții de milioane de euro pentru digitalizarea a 11 spitale din Timiș! Medicii vor avea acces rapid la istoricul pacienților

Ministerul Sănătății a făcut publică lista spitalelor care vor beneficia de fonduri prin PNRR, pentru digitalizare. Este vorba despre 207 unități spitalicești, dintre care 11 sunt în județul Timiș.

Spitalul CFR din Timișoara a obținut aproape un milion de lei pentru dezvoltarea infrastructuri digitale

Proiectul include achiziționarea echipamentelor de hardware, software, aplicații informatice, precum și instruirea personalului.

„Trebuie să recunoaștem că rețeaua de internet a spitalului este una veche, subdimensionată, fără posibilitate de extindere și cu o rată de blocare și defectare a echipamentelor foarte crescută. Mai mult, nu ar fi putut fi realizată o integrare a vechilor echipamente cu unele noi, într-un sistem centralizat. Cât privește sistemul de securitate actual, deși este pus la punct, nu e de ultimă generație. Arhiva digitală este inexistentă și avem nevoie de retro digitalizare a documentelor. Acestea sunt doar câteva dintre probleme, atunci când vorbim despre digitalizarea existentă”, spune Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR Timișoara.

Modernizarea sistemului intern de administrare a unităților sanitare, va permite printre altele, realizarea programărilor în sistem digital, definirea unor scheme de tratament, furnizarea informațiilor medicale necesare în timp real, monitorizarea farmaciei interne, dar și păstrarea digitală a istoricului fișelor de consultații și completarea automată a unei rețete conform uneia anterioară pentru bolnavii cronici.

Astfel, va creste eficiența operațiunilor medicale, precum și confortul pacienților. De asemenea, un alt aspect important de menționat este protecția ridicată a securității datelor împotriva accesului neautorizat, mai ales având în vedere atacul cibernetic asupra spitalelor, din urmă cu câteva săptămâni.

Și Spitalul Municipal din Timișoara a obținut aproape un milion de euro pentru digitalizare. O particularitate a proiectului Spitalului Municipal este crearea unei aplicații mobile, care va oferi posibilitatea accesului mult mai rapid la datele pacienților, în așa fel încât, personalul unității sanitare va putea consulta dosarul medical electronic, direct la patul bolnavului.

Cele 11 unități sanitare din Timiș incluse pe lista obiectivelor selectate pentru finantare prin Programul National de Redresare și Reziliență sunt: Spitalul Județean Timișoara, Municipalul, Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Copii ”Louis Turcanu”, dar și unitățile sanitare din Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare și Gataia precum și Centrul de la Buziaș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.