Skip to main content

Interes uriaş pentru rezervările online de vacanţe! Eturia anunţă un adevărat boom la achiziţia online a sejururilor de Paște

În contextul sărbătorilor de Paște din acest an, turiștii români își îndreaptă tot mai mult atenția către rezervările online pentru vacanțe.

Potrivit datelor furnizate de agenția de turism Eturia, rezervările online au înregistrat o creștere semnificativă, atingând un nivel record.

Conform declarațiilor directorului de vânzări al Eturia, Ana Maria Gherasim, turiștii aleg din ce în ce mai des să își planifice vacanțele online, beneficiind de o gamă variată de destinații și oferte accesibile.

În acest an, destinațiile exotice au fost preferate de către turiști, cu un buget mediu de aproximativ 2300 de euro pe persoană/pachet, în timp ce pentru destinațiile din Europa, media prețurilor a fost în jur de 1000 de euro pe persoană/pachet.

Observam că tot mai mulți turiști aleg rezervările online, iar vacanța de Paste, este vârful de până acum. Dacă ne uităm la date, comparativ cu anul trecut, în acest moment ne apropiem de o creștere de 50%, care vine pe fondul unei oferte generoase care cuprinde mai multe destinații disponibile în cele doua platforme, a prețurilor mai mici față de o rezervare realizată în mod clasic, dar și datorită multiplelor variante de călatorie, complet dinamice, puse la dispoziția clientului. Interesant este faptul că solicitările de Paște au început să apară încă din perioada vacanței de Crăciun și Revelion, ceea ce ne confirmă faptul că românii revin la un comportament de achiziție mult mai bine planificat,” declară Ana Maria Gherasim, director de vânzări agenția de turism Eturia.

Pentru perioadă Sărbătorilor Pascale, oferta Eturia include peste 50 de pachete de vacanță cu plecări pe 6 Continente.

De la vacanțe cu zboruri scurte în Europa, cum ar fi Paris, Nisa, Sevilla, Palma de Mallorca sau Madeira, până la Emirate ca Dubai și Ras la Khaimah sau Thailanda, Mexic, Cuba, Seychelles, Mauritius, Peru, Costa Rica, Australia, Jamaica sau Indonezia.

Există pachete care pornesc de la 890 euro/ persoană cum sunt cele pentru un sejur în Europa și pot ajunge până la aproape 5000 euro/persoană pentru circuitele de grup cu însoțitor, într-un sejur exotic. Ce este foarte important de precizat este faptul că există zeci de pachete, inclusiv pentru destinații exotice, unde tariful nu depașește 2000 euro/ persoană.

“Ne asteptăm la cifre tot mai bune pe zona de rezervări online, susținute de creșterea calității experienței clientului în cele două platforme, de oferta mult mai accesibilă și de miile de pachete dinamice din care clientul poate alege. Acest mix, prin care au acces la pachete complete de călătorie reprezintă varianta perfectă de rezervare pentru turiștii online adopters sau de tip-ul do it yourself, dar care au standarde ridicate de calitate și își doresc să aibă parte de siguranță oferită de o agenție de turism, cum este Eturia“, mai spune Ana Maria Gherasim.

Dacă s-ar face un top al preferințelor românilor în materie de destinații de vacanță în perioada Paștelui, Madeira este în topul destinațiilor europene, urmată de Franța, Spania și Islanda.

De asemenea, se observă un interes crescut pentru Mexic, Republica Dominicană, Cuba, Jamaica, dar și a insulelor mai mici din această zonă cum ar fi: Aruba, Curacao sau Bahamas.

Pentru Oceanul Indian cererea este polarizată pe destinații ca Maldive, Seychelles, Mauritius sau Indonezia.

Și pentru această perioadă, Eturia continuă promovarea zborurile de tip charter către Portugalia, respectiv insula Madeira.

Astfel, achiziționând un pachet de tip charter turiștii pot evita să petreacă o zi întreagă în avion și în aeroporturi. Charterele către Portugalia pornesc de la 1390 de euro și, pentru unele pachete, combină Portugalia continentală cu Madeira sau Madeira cu Azore.

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made celor care vor să trăiască o călătorie exotică autentică oriunde pe glob la standarde superioare în turism.

Agenția de turism Eturia are 68 de angajați și a încheiat anul 2023 cu un rulaj de peste 28 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.