Skip to main content

Interes pentru găsirea de soluții viabile în crearea viitorului regiunii carbonifere Gorj, în cadrul unui workshop organizat de CCIAT

CCIA Timiș sprijină regiunea carboniferă Gorj în tranziția de la dependența economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile.

În data de 9 decembrie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Gorj din Târgu Jiu, a avut loc workshop-ul „Să avem un cuvânt de spus în crearea viitorului regiunii” dedicat priorităților zonei miniere Gorj în vederea tranziției de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la un viitor cu emisii reduse de carbon.  

Este primul workshop dintr-o serie de ateliere de simulare a politicilor colaborative care vizează sprijinirea comunităților locale în a reflecta cu ajutorul instrumentelor vizuale asupra situației regiunii, în prezent dar și în următorii 10-20 ani.

Evenimentul a oferit un cadru deschis de dialog pentru 20 de reprezentanți ai administrației publice locale (Instituția Prefectului Județul Gorj, primării locale), asociații profesionale, patronate, firme (Complexul Energetic Oltenia), ONG-uri interesate să exploreze noile posibilități economice ale regiunii și să identifice căi de transformare viabile. Moderatori au fost Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș și Dan Dobre, reprezentant al Bankwatch Romania. 

Workshopul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Gorj, în calitate de parteneri ai Proiectului REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions.  

Proiectul este finanțat de UE prin Programul EIT Climate KIC și are ca obiectiv principal sprijinirea entităților interesate din trei regiuni carbonifere din Europa (Lusatia în Germania, Marea Polonie de Est în Polonia și Gorj în România) să exploreze noi posibilități economice și să sprijine tranziția de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile. Stakeholderii din aceste regiuni vor analiza particularitățile politice, socio-economice și geografice ale regiunii iar prin intermediul unui instrument de simulare on-line vor sprijini entitățile locale să exploreze căi alternative care se înscriu în profilul actual al regiunii și să dezvolte strategii viitoare durabile. Iar acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea efectivă a soluțiilor de dezvoltare viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.