Skip to main content

Interes pentru găsirea de soluții viabile în crearea viitorului regiunii carbonifere Gorj, în cadrul unui workshop organizat de CCIAT

CCIA Timiș sprijină regiunea carboniferă Gorj în tranziția de la dependența economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile.

În data de 9 decembrie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Gorj din Târgu Jiu, a avut loc workshop-ul „Să avem un cuvânt de spus în crearea viitorului regiunii” dedicat priorităților zonei miniere Gorj în vederea tranziției de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la un viitor cu emisii reduse de carbon.  

Este primul workshop dintr-o serie de ateliere de simulare a politicilor colaborative care vizează sprijinirea comunităților locale în a reflecta cu ajutorul instrumentelor vizuale asupra situației regiunii, în prezent dar și în următorii 10-20 ani.

Evenimentul a oferit un cadru deschis de dialog pentru 20 de reprezentanți ai administrației publice locale (Instituția Prefectului Județul Gorj, primării locale), asociații profesionale, patronate, firme (Complexul Energetic Oltenia), ONG-uri interesate să exploreze noile posibilități economice ale regiunii și să identifice căi de transformare viabile. Moderatori au fost Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș și Dan Dobre, reprezentant al Bankwatch Romania. 

Workshopul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Gorj, în calitate de parteneri ai Proiectului REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions.  

Proiectul este finanțat de UE prin Programul EIT Climate KIC și are ca obiectiv principal sprijinirea entităților interesate din trei regiuni carbonifere din Europa (Lusatia în Germania, Marea Polonie de Est în Polonia și Gorj în România) să exploreze noi posibilități economice și să sprijine tranziția de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile. Stakeholderii din aceste regiuni vor analiza particularitățile politice, socio-economice și geografice ale regiunii iar prin intermediul unui instrument de simulare on-line vor sprijini entitățile locale să exploreze căi alternative care se înscriu în profilul actual al regiunii și să dezvolte strategii viitoare durabile. Iar acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea efectivă a soluțiilor de dezvoltare viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.