Interes pentru găsirea de soluții viabile în crearea viitorului regiunii carbonifere Gorj, în cadrul unui workshop organizat de CCIAT

CCIA Timiș sprijină regiunea carboniferă Gorj în tranziția de la dependența economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile.

În data de 9 decembrie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Gorj din Târgu Jiu, a avut loc workshop-ul „Să avem un cuvânt de spus în crearea viitorului regiunii” dedicat priorităților zonei miniere Gorj în vederea tranziției de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la un viitor cu emisii reduse de carbon.  

Este primul workshop dintr-o serie de ateliere de simulare a politicilor colaborative care vizează sprijinirea comunităților locale în a reflecta cu ajutorul instrumentelor vizuale asupra situației regiunii, în prezent dar și în următorii 10-20 ani.

Evenimentul a oferit un cadru deschis de dialog pentru 20 de reprezentanți ai administrației publice locale (Instituția Prefectului Județul Gorj, primării locale), asociații profesionale, patronate, firme (Complexul Energetic Oltenia), ONG-uri interesate să exploreze noile posibilități economice ale regiunii și să identifice căi de transformare viabile. Moderatori au fost Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș și Dan Dobre, reprezentant al Bankwatch Romania. 

Workshopul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Gorj, în calitate de parteneri ai Proiectului REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions.  

Proiectul este finanțat de UE prin Programul EIT Climate KIC și are ca obiectiv principal sprijinirea entităților interesate din trei regiuni carbonifere din Europa (Lusatia în Germania, Marea Polonie de Est în Polonia și Gorj în România) să exploreze noi posibilități economice și să sprijine tranziția de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile. Stakeholderii din aceste regiuni vor analiza particularitățile politice, socio-economice și geografice ale regiunii iar prin intermediul unui instrument de simulare on-line vor sprijini entitățile locale să exploreze căi alternative care se înscriu în profilul actual al regiunii și să dezvolte strategii viitoare durabile. Iar acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea efectivă a soluțiilor de dezvoltare viitoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.