Skip to main content

Inovație și tineri cercetători la UVT! Studenții au șansa să își prezinte cercetările și să interacționeze cu experți din mai multe domenii

Universitatea de Vest din Timișoara anunță organizarea și găzduirea Conferinței inaugurale ”Junior RoMedINF”, alături de Societatea Română de Informatică Medicală și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Conferința de cercetare se va desfășura astăzi și mâine, în format hibrid la sediul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din Timișoara și se adresează tinerilor cercetători, adică studenți, masteranzi sau doctoranzi.

Conferința face parte din desfășurătorul programului Luna Verde la UVT, subliniind accentul conferinței pe inovație în cadrul ecosistemelor din domeniul sănătății.

„Universitatea de Vest din Timișoara susține cu fermitate formarea viitoarei generații de lideri din domeniul sănătății digitale. Prin găzduirea Conferinței Junior RoMedINF, dorim să oferim o platformă pentru studenții din ciclurile de licență, masterat și doctorat să își prezinte ideile și cercetările pe tema Ecosisteme digitale din domeniul sănătății: Ipoteze, Metode și Aplicații”, declară Sebastian Ștefănigă, Prodecan la Facultatea de Matematică și Informatică.

Conferința se aliniază cu angajamentul Universității de Vest din Timișoara de a stimula inovația. Studenții care lucrează în domeniul informaticii medicale, IT medical, sănătate digitală, statistică medicală și analiză de date sunt încurajați să își prezinte lucrările de cercetare finală, stadiul cercetărilor în curs de desfășurare sau ideile inovatoare în domeniul sănătății digitale.

Conferința Junior RoMedINF oferă un mediu favorabil și atractiv pentru studenți, oferindu-le oportunități și un cadru consolidat pentru a-și prezenta cercetările unui public mai larg, să interacționeze cu colegi și cadre didactice din diverse instituții, să primească și să dea feedback constructiv, să interacționeze cu experți din diferite domenii și să creeze rețele cu experți sau colegi din domenii conexe.

Universitatea de Vest din Timișoara, alături de SRIM și instituțiile partenere, așteaptă cu nerăbdare să îi primească pe viitori cercetători din domeniul informaticii medicale și a sănătății digitale și să stimuleze discuții și colaborări valoroase la prima Conferință Junior RoMedINF.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.