Infrastructura rutieră, prioritatea zero pentru Partidul Mişcarea Populară (P)

Optimizarea traficului în zonele urbane, şosele de centură pentru toate localităţile din Timiş, mai multe legături la autostradă şi, nu în ultimul rând, construirea centrului intermodal de mărfuri.

Acestea sunt câteva dintre proiectele din domeniul infrastructurii rutiere, pentru care parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor lupta.

Infrastructura, în special cea rutieră, este cartea de vizită a unui judeţ şi nu în ultimul rând un punct forte în atragerea de noi investiţii. La acest capitol, Timișul stă foarte prost. În ultimii ani nu s-au construit obiective majore, ci doar s-au făcut cârpeli pe ici, pe colo. Atunci când voi ajunge în Senatul României, voi lupta pentru ca acest lucru să se schimbe. Noi nu vrem să facem doar figuraţie în Parlament, noi vrem să reprezentăm cu adevărat, interesele timişenilor„, spune profesorul universitar Radu Șumălan, candidat la Senatul României din partea PMP Timiș.

Judeţul Timiş dispune de cea mai mare reţea rutieră din ţară, iar drumurile sunt într-o stare deplorabilă. În plus, în localitățile mai mari, traficul este de-a dreptul sufocant, în lipsa unor șosele de centură.

Una dintre problemele de pe agenda mea de deputat, și pentru care am militat constant, este Centura de Sud a Timișoarei. Din păcate, m-am lovit de uși închise, de incompetența și rea-voința celor din Ministerul Transporturilor, dar asta nu m-a descurajat. Din contră, m-a făcut să lupt cu și mai multă îndârjire și nu mă voi opri până nu voi reuși. Este trist că nici până acum nu s-a identificat o sursă de finanțare, dar și mai trist este că unii politicieni manipulează electoratul, inducând falsa idee că ar fi bani pentru construirea acestei șosele„, precizează Cornel Sămărtinean, candidat PMP la Camera Deputaților.

O altă problemă care îi preocupă pe candidații Partidului Mişcarea Populară este cea a centrului intermodal de mărfuri din judeţul Timiş, despre care se vorbește de ani buni, dar pentru care nu s-a făcut niciun pas concret. Un astfel de obiectiv, construit în zona Aeroportului, ar deservi companii din România, Ungaria şi Serbia, aflate pe o rază de peste 300 de kilometri, și ar duce la dezvoltarea Timișului.

 

(P) Publicat la comanda PMP Timiş, Publicat de SC VEST IMAGE PRODUCTION SRL, Cod mandatar financiar: 11160002

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.