Inechitățile din sistemul de învățământ trebuie să dispară! (P)

Subfinanțarea din sistemul de învățământ se simte în toate școlile și grădinițele din România, dar mai ales în cele de la sate, unde cei mai mulți dintre copii studiază în condiții precare.

Nu au manuale, tremură de frig pe timp de iarnă, iar vara suferă de căldură. Laboratoare sunt inexistente sau dotate sumar, grupuri sanitare în curte, iar în multe cazuri apa curentă lipsește cu desăvârșire. Aceste condiții vitrege sunt cunoscute și de candidații PMP Timiș la Parlamentul României, care promit să schimbe lucrurile.

„Punem elevii în faţa aceloraşi examene, dar nu le asigurăm la acest moment condiții bune și egale în toate școlile din țară. În mod cert, de aici trebuie să începem: să oferim condiții egale pentru toți copiii de la orașe și de la sate. O altă problemă care trebuie rezolvată urgent este cea a dascălilor care fac naveta. Cum putem asigura locuinţe pentru preoţi, la fel vom asigura locuinţe pentru dascăli şi medici la sate. O locuinţă decentă pentru un dascăl înseamnă un cost mult mai mic în raport cu cel generat de lăsarea educaţiei la sate pe mâna unor suplinitori”, explică profesorul Radu Șumălan, candidat din partea Partidului Mișcarea Populară pentru Senatul României.

Pentru ca toate aceste schimbări să se producă, este nevoie de bani. Exact aceasta este și promisiunea celor de la PMP, care vor să crească sumele alocate Educației.

„Este inadmisibil să ne aflăm la coada clasamentului lumii în ceea ce privește banii investiți în Educație. Noi vom milita pentru finanțarea reală cu 6% din PIB. Doar așa putem avea un învățământ de calitate, doar aşa putem încuraja copiii să meargă la școală. Pentru că atunci când vor fi bani suficienți în sistem, rechizitele și echipamentele sportive vor fi gratuite, iar fiecare elev va primi o masă caldă. De asemenea, copiii vor putea beneficia de meditații, excursii și tabere, toate gratuit”, spune Cornel Sămărtinean, candidat PMP Timiș la Camera Deputaților.

Candidații PMP promit și o reformă curriculară, ceea ce înseamnă ca materiile să fie mai puține și mai aerisite și, cel mai important, adaptate vârstei și nevoilor elevilor.

 

(P) Publicat la comanda PMP Timiş, Publicat de SC Vest Image Production SRL , Cod mandatar financiar: 11160002

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.