INCREDIBIL cum erau ținuți 10 copii, la Timișoara

Imagine dezolantă în zona Ion Ionescu de la Brad! Zece copii, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, erau ținuți în condiții mizere de către părinții lor. Aceștia creșteau într-un focar de infecție, printre gunoaie și șobolani. Totul se întâmpla pe un teren al Primăriei Timișoara.

Ziduri căzute, colibe improvizate, gunoaie și șobolani! Acesta era decorul pe care copii îl vedeau zi de zi. Aceștia s-au instalat, împreună cu părinții lor, în fosta bază RATT din zona Lipovei, în vara acestui an. Totul s-a întâmplat după ce autoritățile locale le-au distrus „tabăra” inițială din spatele Spitalului Municipal, pe strada Grigore Alexandrescu.

Astăzi, însă, polițiștii locali au descins încă de la primele ore ale dimineții pentru asanarea terenului fostei baze de întreținere a RATT, de pe str. Ion Ionescu de la Brad. A fost nevoie de participarea la acțiune a reprezentanților Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, căci cei 10 copii găsiți trăiau în condiții inumane. În ruine au fost identificate și 8 persane adulte. 

În această dimineață, persoanele în cauză au fost aduse la sediul Direcției Poliția Locală Timișoara pentru a fi identificate și a se lua măsurile legale de predare către serviciile sociale în cazul adulților, iar minorii, împreună cu mamele acestora, au fost luați în evidență de asistenții sociali prezenți la acțiune. Trebuie menționat că aceștia au domicilii în alte județe ale țării precum Caraș Severin, Cluj și Târgu Mureș”, au transmis cei de la Poliția Locală. 

În ceea ce privește starea terenului, Poliția Locală a luat legătura cu Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara pentru igienizarea și deratizarea locației, iar pentru securizarea gardului împrejmuitor și a porții de acces s-a luat legătura cu Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. Polițiștii locali vor face în continuare verificări și în perioada următoare pentru a stabili dacă persoanele în cauză se întorc în locația respectivă, își găsesc alte adăposturi sau se deplasează în localitățile de domiciliu, așa cum au promis.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.