Skip to main content

Încep lucrările de reabilitare termică la șase blocuri din Timișoara! Au fost semnate contractele

Șase blocuri din Timișoara intră în etapa de realizare a lucrărilor de reabilitare termică, după ce municipalitatea a semnat contractele de execuție.

Practic vor fi izolate termic 135 de apartamente din blocurile situate pe strada Gheorghe Lazăr nr. 36, strada Brândușei nr. 4 și 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, strada Felix nr. 23 bl.75, sc. A+B și Aleea Cascadei nr. 1.

Pentru patru dintre aceste blocuri a fost lansat deja ordinul de începere a execuției, iar pentru două a fost semnat contractul de execuție și urmează să se predea amplasamentul și să se lanseze ordinul de începere a lucrărilor.

Noile soluții de reabilitare energetică prevăd utilizarea sistemului termoizolant cu vată minerală bazaltică. Procesul este în curs și, pe măsură ce noile soluții sunt aprobate de consilierii locali, proiectele de reabilitare energetică a blocurilor incluse în Programul POR 2014 – 2020 vor intra în următoarea etapă de lansare a licitației de execuție și realizare a lucrărilor efective de termoizolare.

Săptămâna viitoare, vor fi supuse aprobării Consiliului Local documentațiile pentru alte 8 blocuri situate la următoarele adrese: strada Martir Dumitru Jugănaru nr. 13, strada Luminița Boțoc nr. 2 și nr. 4, strada Vasile Lucaciu nr. 18, strada Dropiei nr. 7, Calea Torontalului nr. 14, Bd. Dâmbovița nr. 22 A și strada Brediceanu nr. 13-15.

Lucrările de reabilitare termică realizate prin programul POR au ca scop diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, prin limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.