Skip to main content

Încă un tavan prăbușit la Maternitatea Odobescu! Deși activitatea medicală a fost sistată în clădirea respectivă, a rămas aparatura ultraperformantă care trebuie mutată urgent!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Clădirea în care funcționa Maternitatea Odobescu se degradează de la o zi la alta. Încă un tavan s-a prăbușit, însă din fericire nimeni nu a fost rănit.

Indicidentul a avut loc în această dimineață, într-o altă parte a clădirii. De data aceasta tavanul s-a prăbușit în zona parterului, lângă fostul sediu al Centrului de Excelență pentru Boli Oculare Rare (CEBOR). În plus, apa s-a infiltrat pe pereți, agravând situația.

La fața locului au ajuns mai multe echipe tehnice ale Spitalului Municipal din Timișoara și ale Primăriei Timișoara pentru a evalua pagubele și a lua măsuri imediate.

Se analizează și sursa infiltrațiilor de apă, care ar putea proveni fie de la ploile recente, fie de la o conductă spartă.

Reprezentanții Spitalului Municipal spun că situația este extrem de gravă și trebuie luate măsuri urgent. Asta în condițiile în care, deși în corpul de clădire respectiv, activitatea medicală a fost sistată, chiar în apropiere este fostul sediu al Centrului de Excelență pentru Boli Oculare Rare, unde a rămas aparatura ultraperformantă și care trebuie mutată în cel mai scurt timp.

„În fiecare dimineață facem verificări. Astăzi, colega mea a constatat că tavanul s-a prăbușit din nou, în apropierea Centrului de Excelență pentru Boli Oculare Rare. Clădirea maternității avea mai multe secțiuni: o parte aparține primăriei și era în folosința noastră, o parte era închiriată de la o fundație, iar o altă parte era deținută de noi. Din păcate, zona în care se prăbușesc tavanele este cea aflată în proprietatea primăriei (…) În acea clădire nu mai erau desfășurate activități medicale, însă avem acolo aparatură ultraperformantă a Centrului CEBOR. Trebuie să găsim urgent un spațiu unde să mutăm acest centru, iar acum nu mai avem timp – trebuie să-l mutăm neapărat!, a declarat pentru Radio Reșița, Florina Zară, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

Mutarea aparaturii Centrului CEBOR este un proces complex, deoarece echipamentele sunt extrem de costisitoare și necesită calibrare specializată. În plus, relocarea se poate face doar cu ajutorul firmelor de la care au fost achiziționate, implicând costuri semnificative.

Vă reamintim că în urmă cu două luni, mai exact în 1 decembrie, o altă bucată de tavan a clădirii Maternității s-a prăbușit și numai norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Din acest motiv, clădirea în care au funcționat secțiile de obstetrică și neonatologie a fost considerată nepotrivită pentru a-și continua activitatea și prin urmare, închisă.

După incident, toți bebelușii internați pe secția de terapie intensivă au fost mutați la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, iar nașterile au fost direcționate către Maternitatea Bega, care se află în subordinea Consiliul Județean și care, astfel, a rămas singura maternitate de stat din oraș.

Reprezentanții Primăriei caută un spațiu adecvat în care să fie mutată activitatea maternității, anunțând că au identificat două locații, una publică și una privată. Însă momentan nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

SURSA FOTO: RADIO REȘIȚA

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.