Încă o şansă, pentru a deveni student, la UVT! Începe a doua sesiune de admitere!

La Universitatea de Vest din Timișoara sunt deschise înscrierile pentru a doua sesiune de admitere.

Este vorba despre locurile rămase disponibile în fiecare program de studii, după sesiunea de admitere din iulie (aceste date actualizate se află AICI). Procesul de înscriere urmează a se încheia, pe rând, între 5 și 13 septembrie, în etape organizate diferențiat de cele 11 facultăți componente din UVT.

CITEŞTE ŞI: Şi-a înjunghiat tatăl, în gât! Bărbatul se zbate între viaţă şi moarte, pe un pat de spital

Odată cu admiterea din 2022, pentru toate programele de studii universitare de licență organizate de UVT, concursul presupune susținerea și promovarea unei probe de admitere.

„Prin rezultatele bune ale admiterii din iulie, comunitatea academică a UVT și-a văzut confirmat curajul de a propune probe de admitere pentru toate programele de studii, o premieră a anului 2022. În spiritul genericului pe care l-am promovat în ultimii ani, „La UVT, Cultura este Capitală!”, accentuăm oportunitățile educaționale pe care candidații le regăsesc în ofertele de studii de masterat și de doctorat din domeniile artelor, teatrului, muzicii și literaturii, componente educaționale din sfera culturală care s-au dezvoltat semnificativ în ultimii ani și care consolidează portofoliul de programe de studii oferit de UVT. Vă așteptăm la Universitatea de Vest din Timișoara, principala universitate comprehensivă din Vest!”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Sunt prevăzute probe de aptitudini artistice sau sportive, în cazul programelor de studii vocaționale (Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Educație Fizică și Sport), de probe scrise specifice domeniului (precum este în cazul Facultății de Matematică și Informatică și în cazul Facultății de Litere, Istorie și Teologie), sau de un test de abilități lingvistice și de raționament (probă cu 80 de itemi de logică și exprimare). În acest fel, toți candidații care dau admitere la Universitatea de Vest din Timișoara parcurg un proces de selecție riguros, care permite clasificarea într-o ierarhie valorică și prioritizarea opțiunilor de înscriere ale candidaților.

Viitorilor studenți le sunt propuse programe de studii inovatoare, susținute de o comunitate academică a excelenței și de serviciile suport personalizate.

CITEŞTE ŞI: Viitor poliţist, complice la viol! Victima, o copilă de 15 ani

Într-un context cultural de excepție, specific Timișoarei multiculturale și multietnice, în care arta, teatrul, muzica sau literatura sunt reperele capitale ale UVT, programele de studii de licență, dar și cele de masterat sau doctorat ale Facultății de Arte si Design, Facultății de Muzică și Teatru, ori ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie, încadrează perfect talentele și pasiunile absolvenților de liceu sau de studii de licență, într-o lume al cărei viitor începe odată cu libertatea oferită prin aceste perspective culturale


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.