Skip to main content

Încă două zile de restricţii rutiere, din cauza caniculei! Vezi aici care drumuri sunt vizate

A fi om!

Urmează noi zile toride, motiv pentru care, mâine și poimâine, vor fi restricţii de tonaj, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi expres, dar şi pe autostrăzi.

Astfel, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, între orele 10:00 şi 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de reparații între Piața Mărăști și Cimitirul Eroilor! Schimbarea magistralei de apă de pe Calea Aradului se apropie de final

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

„Reamintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră;

transporturilor funerare;

transporturilor poștale;

transporturilor de echipamente de prim ajutor;

transporturilor pentru distribuire de carburanți;

transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturilor pentru tractări vehicule avariate;

transporturilor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

transporturilor de apă îmbuteliată;

transporturilor de produse provenite din exploatări agricole;

transporturilor militare implicate în exerciții multinaționale”, transmite CNAIR.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

CITEŞTE ŞI: Expoziţie inedită de fotografie! Poţi vedea machiajele personajelor, din „Cartea junglei”, în Pepiniera din centrul Timişoarei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.