Skip to main content

Încă două zile de restricţii rutiere, din cauza caniculei! Vezi aici care drumuri sunt vizate

Urmează noi zile toride, motiv pentru care, mâine și poimâine, vor fi restricţii de tonaj, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi expres, dar şi pe autostrăzi.

Astfel, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, între orele 10:00 şi 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de reparații între Piața Mărăști și Cimitirul Eroilor! Schimbarea magistralei de apă de pe Calea Aradului se apropie de final

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

„Reamintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră;

transporturilor funerare;

transporturilor poștale;

transporturilor de echipamente de prim ajutor;

transporturilor pentru distribuire de carburanți;

transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturilor pentru tractări vehicule avariate;

transporturilor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

transporturilor de apă îmbuteliată;

transporturilor de produse provenite din exploatări agricole;

transporturilor militare implicate în exerciții multinaționale”, transmite CNAIR.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

CITEŞTE ŞI: Expoziţie inedită de fotografie! Poţi vedea machiajele personajelor, din „Cartea junglei”, în Pepiniera din centrul Timişoarei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.