Skip to main content

Încă două blocuri din Timișoara, reabilitate termic! Lucrările au fost finalizate

Primăria Timișoara a recepționat lucrările de reabilitare termică la alte două blocuri incluse în proiectul de eficientizare energetică.

Rste vorba despre blocurile de pe strada Mureșan nr. 61-63! Investiția se ridică la aproximativ 1.2 milioane de lei.

Rând pe rând, proiectele incluse în programul de reabilitare termică avansează, după ani de zile în care reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc. A fost o provocare să deblocăm programul, dar acum timișorenii simt beneficiile. După reabilitare, pierderile de căldură se apropie de cele de la blocurile noi, doar că acolo este vorba despre apartamente cu centrale pe gaz, care sunt mai costisitoare. Am finalizat lucrările la alte două blocuri, astfel că în cele 40 de apartamente va fi mai multă căldură, iar facturile pentru cei aproximativ 85 de locatari vor fi mai mici”, transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Municipalitatea a reușit să deblocheze lucrările la 68 de imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică.

Peste 3.400 de apartamente care numără peste 8.000 de locatari au intrat în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020. 

 Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri:

  • 12 blocuri au fost reabilitate termic;
  • 22 blocuri se află în diferite faze de execuție;
  • 24 de blocuri sunt în procedură de achiziție;
  • 10 blocuri așteaptă aprobare pentru revizuirea soluției.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.