În Timiș, începe Săptămâna Eco! Elevii se implică în problemele de mediu

Îngrijorați de lipsa dezvoltării durabile și a direcției în care se îndreaptă omenirea, membrii Asociației Elevilor din Timiș (AETM) au conceput un proiect prin care își doresc să crească gradul de conștientizare al elevilor privind modul în care influențează, pozitiv/negativ, mediul înconjurător. 

“Proiectul se va desfășura în perioada 4-8 aprilie, perioadă în care am solicitat unităților de învățământ să se alăture inițiativei noastre și să facem pași concreți spre a forma o generație de tineri responsabili, care vor realiza rolul lor crucial în construirea unui viitor sustenabil”, transmite Asociaía Elevilor Timiș.

În acest sens, organizatorii au creat o listă de activități cu scopul de a ajuta școlile și liceele în desfășurarea proiectului. 

Activitățile vor oferi elevilor șansa de a învăța cât de mult acțiunile lor afectează mediul înconjurător și ce pot face în viața de zi cu zi, pentru a ajuta planeta. 

Astfel, elevii le propun colegilor lor să răspundă la întrebări precum: “Ce este ecologia ?” , “Cum pot ajuta ?”, “Cum reciclez ?”.  Totodată, își propunem să rezolve problema colectării selective din școli. 

La momentul actual, acest proces este aproape inexistent, întrucât nici elevii și nici profesorii nu sunt conștienți de importanța acestuia.Asociația Elevilor din Timiș susține elevii din acest județ în lupta împotriva unui viitor în care planeta este distrusă de acțiuni lipsite de responsabilitate. 

Dacă ești elev/părinte/profesor și îți dorești să te implici în implementarea acestui proiect, este momentul să iei atitudine și să realizezi activități specifice acestui subiect în școala ta!

Poți trimite poze din cadrul activităților pe adresa de e-mail timis@asociatiaelevilor.ro iar organizatorii vor promova acțiunea ta.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.