GREVA GENERALĂ ocolește spitalele din Timișoara

În spitalele de stat din România s-a anunțat luni grevă generală! Doar serviciile de urgență vor fi asigurate și doar o treime din personalul unităților sanitare va fi la serviciu.

Aproape 75.000 de medici vor participa la protest. Cu toate acestea, la spitalele din Timișoara se va lucre la fel ca în fiecare zi.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Ei cer, mai exact, aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor. Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare.

La Timișoara totuși sindicaliștii Sanitas nu au reușit să strângă suficiente semnături pentru a declanșa greva general.

Nu se face grevă, la Spitalul Județean nu suntem în grevă pentru că nu s-a strâns de către sindicatul Sanitas numărul minim de semnături necesare, astfel încât activitatea se desfășoară în mod normal”, a declarat managerul Spitalului Județean Marius Craina.

Situația este similară și la Spitalul Municipal Timișoara.

Colegii de la noi din spital nu sunt în grevă”, a declarat Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.