Skip to main content

Grădina Zoologică din Timişoara rămâne închisă! Fritz respinge categoric propunerea Roxanei Iliescu de a face o zonă de promenadă

Consilierii locali din Timişoara au dezbătut, în această după-amiază, proiectul de hotărâre iniţiat de Roxana Iliescu privind transformarea temporară a zonei, într-un spaţiu de plimbări în natură care ar putea găzdui, de asemenea, evenimente socio-culturale.

Asta în contextul în care este vorba despre o suprafaţă de teren de peste 6 hectare, lăsată în paragină de aproape trei ani.

„Proiectul de hotărâre, asa cum reiese şi din titlu, vizează deschiderea incintei fostei Grădini Zoologice, nu redeschiderea Grădinii Zoologice(…) Am redat anumite lucrări care se impun a fi făcute în acest spaţiu şi care ar permite redeschiderea porţilor la propriu. Lucrările pot fi realizate cu societătile aflate în subordinea muncipiului Timişoara(…) Am fost acolo cu domnul Fritz încă de anul trecut, în toamnă,  şi i-am propus să fie de acord că este oportun (să deschidem acel spaţiu pentru plimbări pe jos şi cu bicicleta – n.r), dat fiind faptul că este un spaţiu din patrimoniul municipiului şi că se află într-o stare jalnică”, a explicat consilierul local Roxana Iliescu.

Grădina Zoologică din Timişoara a fost închisă pe data de 18 decembrie 2020, iar cu o lună înainte, primarul Dominic Fritz promitea că în 2023, oraşul va avea o locaţie modernă şi “respectuoasă cu animalele”.

În aprilie 2021, animalele au fost mutate, iar după încă un an, primarul anunţa că se lucrează la caietul de sarcini al licitaţiei pentru desemnarea firmei care să se ocupe de amenajarea unei noi grădini zoologice.

Timpul a trecut, iar locaţia a rămas cu lacătul pe poartă, motiv pentru care consilierul local Roxana Iliescu a iniţiat un proiect de hotărâre prin care zona să fie redată timişorenilor, care tânjesc după petrecerea timpului liber în natură.

Mai exact, documentul prevede redeschiderea locaţiei, pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta şi pentru organizarea de evenimente socio-culturale, până când administraţia Fritz va reuşi să pună în practică un proiect mai amplu.

Pentru asta ar fi necesare câteva lucrări minore, pentru ca cei care îşi doresc o plimbare în natură să fie în siguranţă.

În primul rând este nevoie de înlăturarea cuştilor şi a adăposturilor în care erau ţinute animalele, repararea aleilor, podeţelor şi a băncilor, toaletarea copacilor şi reabilitarea luciilor de apă.

De asemenea, trebuie reabilitate locul de joacă pentru copii şi grupurile sanitare şi înlocuite corpurile de iluminat nefuncţionale.

Ar mai fi nevoie de adaptarea sistemului de iluminat pe timp de noapte şi contractarea unor servicii de mentenanţă a sistemului de supraveghere video si integrarea lui în sistemul municipal la Politia Locală.

Deşi toate aceste lucrări au fost trecute în proiectul de hotărâre, iar Roxana Iliescu a propus ca intervenţiile să fie făcute de societăţile din subordinea Consiliului Local, primarul nu a agreat ideea.

„Apreciez intenţia doamnei consilier şi o spun foarte sincer. În general, poziţia mea este întotdeauna, dacă putem pune ceva temporar la dispoziţe, să o facem. De aceea, la Baza Uszoda am făcut asta, deşi unii dintre dumneavoastră aţi ridiculizat acest demers. Însă, în acest caz, situaţia este un pic diferită. A spus doamna consilier că starea este janică. Nu este un efect al închiderii grădinii Zoologice, ci o cauză. Tocmai pentru că starea infrastructurii a fost atât de proastă, am decis închiderea. Pentru mine, în calitatea celui care trebuie să dea su subsemnatul, dacă se întâmplă ceva acolo, această redeschidere  se poate face doar dacă avem siguranţa că nu va exista niciun pericol. Şi asta nu se poate face cu cei de la Colterm, dacă vopsim un gard”, a spus primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

În cele din urmă, proiectul a fost respins, astfel că locaţia va rămâne cu porţile încuiate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.