Skip to main content

Grădina de Vară a Filarmonicii ar putea dispărea. Ce vrea Robu să construiască în locul ei?

TM 2024

Grădina de Vară a Filarmonicii “Banatul”, dispărută pe vecie. Robu vrea să facă în locul ei o construcție de milioane de euro.

Este vorba despre un Centru de Artă, Tehnologie și Experiment, proiect pus în discuție încă de anul trecut.

Robu vrea ca această clădire să fie construită “de la firul ierbii”, pentru ca, după anul 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, construcția să rămână principala moștenire pentru oraș.

CITEȘTE ȘI: AJOFM Timiş prezintă angajatorilor din judeţ ultimele noutăţi din domeniu!

Astfel, pentru a găsi locul potrivit pentru ridicarea Centrului, primarul Timișoarei va organiza un concurs de soluții.

„O să apară în buget un concurs de soluții pentru obiectivul Centru de Artă, Tehnologie și Experiment, după ce ne hotărâm pe ce variantă sa mergem. Nu a fost prevăzut, pentru că era încă în discuții pe soluții, pentru concurs ne consultăm cu Ordinul Arhitecților, să vedem estimativ cu cât trebuie să pornim la drum. Eu țin neaparăt ca acest obiectiv să fie realizat de la firul ierbii, pentru că îmi doresc să fie principala moștenire pentru Timișoara la nivel de infrastructură în urma proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Vreau o clădire nouă, dar avem și variante de back-up. Până acum, s-au făcut deja dezvoltări pe această variantă, de refuncționalizare a unor clădiri existente”, a declarat Nicolae Robu.

Robu a căutat mai multe variante pentru ridicarea clădirii, însă, în opinia lui, cel mai potrivit ar fi spațiul din spatele Filarmonicii, acolo unde, în prezent, se află Grădina de Vară.

CITEȘTE ȘI: Avem dovada! Cum au încălcat Nicolae Robu şi subalternii lui legea, la Pasajul Popa Şapcă?

„O variantă pentru noua clădire ar fi spațiul din spatele Filarmonicii Banatul, unde actualmente este Grădina de Vară. Acest spațiu este extrem de puțin utilizat cu titlu de grădină de vară, este o zonă ultracentrală și o locație care va fi indicată pentru concursul de soluții va fi aceasta. Dacă cumva construcția de la zero nu o să meargă suficient de rapid încât să o putem termina pentru 2021, atunci vom realiza acest obiectiv într-o variantă de back-up pornind de la spații existente. 99% așa va fi, vom asigura prevederi bugetare pentru concurs de soluții pentru construirea de la firul ierbii a unei clădiri noi”, a adăugat Robu.

Construcția Centrului de Artă, Tehnologie și Experiment ar putea ajunge la 12 milioane de euro, bani proveniți din bugetul local, dar și din fonduri europene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
Lucrările la bulevardul Stan Vidrighin din Timișoara, intră în linie dreaptă! Au fost făcute și primele probe cu tramvaiul pe noile linii.
Pompierii au intervenit de urgență, în urmă cu puțin timp, pentru lichidarea unui incendiu violent, care a cuprins o mașină în mers.
La 40 de zile de când legenda rockului românesc a trecut în neființă, unul dintre prietenii și admiratorii lui Nicu Covaci își arată dezamăgirea față de modul în care au fost organizate funeraliile artistului.