Skip to main content

Gestionezi cu greu problemele copilului tău și ai nevoie de ajutor? Poți găsi soluții eficiente în noua ediție a Caietului de art terapie

TM 2024

Asociația Sfera Timișoarei anunță lansarea Caietului de art terapie.

Caietul de art terapie, ediția a II-a, este o resursă editată și revizuită care conține materiale utile pentru terapeuți, părinți și profesori care lucrează cu tineri și copii cu traume și deficiențe psihice.

Evenimentul va fi însoțit de vernisajul expoziției ArTerapia care include lucrările copiilor și adolescenților participanți la atelierele de art terapie coordonate de Lorena Garoiu, artist plastic la cabinetul BrainLife din Timișoara și la Asociația Salvați Copiii, sediul din Timișoara.

Echipa medicală coordonată de Iulia-Bianca Micu-Șerbu, medic primar psihiatrie pediatrică și psiholog Monika Verba a asigurat integrarea atelierelor în programul medical adecvat participanților.

Astfel, comunitatea din Timișoara este așteptată miercuri, 4 septembrie, de la ora 17:00, la Librăria Cărturești Operei, din Piața Victoriei, strada Nicolae Păulescu, nr. 2.

De asemenea, proiectul a ajuns și la copiii din satele si comunele învecinate, unde au fost desfășurate șase ateliere de art terapie în școlile: Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled, Școala Generală Cenad și Școala Gimnazială „Nicolae Groza” Fibiș.

Anul acesta, la ateliere au participat și copii refugiați din Ucraina, care, prin parteneriatul cu Asociația Salvați Copiii, au lucrat alături de Lorena Garoiu, coordonator artistic al proiectului, în sesiuni special dedicate.

ArTerapia este un proiect de intervenție dedicat publicului român și ucrainean. Activitățile proiectului se adresează copiilor și tinerilor din categorii vulnerabile și cu deficiențe psihice, copiilor din familiile refugiate din Ucraina, dar și elevilor din școlile timișene.

Proiectul își propune organizarea unei ample acțiuni de conștientizare a nevoilor grupului de copii și adolescenți refugiați din război și a copiilor cu deficiențe psihice, dar și de conștientizare a rolului terapeutic al artei în ameliorarea condiției lor.

Mai multe detalii puteţi găsi AICI și pe pagina de Facebook a asociației.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.