Gărâna Jazz Festival 2021, o ediție de poveste, organizată în parteneriat cu UVT, într-un an atipic

A XXV-a ediție a Gărâna Jazz Festival, organizată între 7-11 iulie, în celebra Poiana Lupului, va rămâne în memoria celor prezenți pentru multă vreme.

Organizatorii au marcat un sfert de secol de jazz la Gărâna, aducând pe scena festivalului nume de top ale jazz-ului autohton și internațional precum Paul Lay Trio, Avishai Cohen Trio, Dhafer Youssef sau Luiza Zan.

CITEŞTE ŞI: Vreme caniculară, la început de săptămână, în vestul ţării! Timişul, din nou sub cod galben!

Despre această ediție și despre parteneriatul UVT cu Gărâna Jazz Fest, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a afirmat: „În jurul Gărâna Jazz Festival s-a coagulat o imagine a României atentă la detalii, tonică, cu oameni care îmbrățișează nu doar un gen muzical complex, ci și creează împreună o stare de spirit unică. Îl felicit pe domnul Marius Giura și întreaga echipă pentru că au reușit să crească acest festival și să îl transforme într-un veritabil brand de țară. Marius Giura este, fără doar și poate, genul de om care sfințește locul. Sunt bucuros că UVT a putut susține această ediție și suntem determinați ca la edițiile viitoare să fim din nou alături de festival. De altfel, UVT a dat startul unui program cultural ambițios, pentru că noi credem că Timișoara poate și trebuie să strălucească în anul 2023, când va fi Capitală Europeană a Culturii. Genericul pe care îl preferăm spune că „La UVT, Cultura este Capitală!”, astfel că vă invităm să ne urmăriți, pentru că pregătim multe surprize culturale”.

Ediția din acest an a fost una realmente specială. În ciuda situației pandemice mereu imprevizibile, organizatorii au reușit nu doar să organizeze festivalul în condiții tehnice excelente, ci și să recreeze atmosfera unică cu care și-a obișnuit publicul. Programul celor cinci seri a fost unul complex și variat, propunând experiențe muzicale generoase și diverse, momente de improvizație aparte și interpretări admirabile. Publicul a fost pe măsura interpretărilor, s-au cerut nenumărate bisuri, iar artiștii au fost ovaționați cu mult entuziasm. Totodată, organizatorii au pregătit lansări de carte și expoziții de fotografie, grafică și pictură, precum cea a lui Valeriu Sepi sau Liviu Tulbure.

CITEŞTE ŞI: 26 de cazuri noi de coronavirus azi, și un singur deces! La ATI, tot mai puțini pacienți

Organizatorii festivalului au anunțat deja că se gândesc la următoarea ediție, pe care speră să o realizeze într-un context sanitar mai favorabil. Gărâna Jazz Festival a confirmat încă o dată faptul că rămâne un eveniment cultural reprezentativ pentru Banat și România, iar în jurul său au fost fidelizate diferite generații de fani ai jazz-ului. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție, pe care Universitatea de Vest din Timișoara o va susține cu entuziasm.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident rutier! Asistenta a fost rănită și a ajuns la spital.

Magistrala Verde – Calea Șagului intră în proiectare! Cea mai aglomerată stradă din sudul orașului va fi complet transformată

S-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a magistralei verzi – Calea Șagului.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.