Skip to main content

Galerie foto: Cinema Timiş, aproape de inaugurare! Cum arată acum, obiectivul?

A început numărătoare inversă până la redeschiderea Cinematografului Timiş, care a intrat în şantier, în februarie 2022.

Lucrările de reabilitare au ajuns pe ultima sută de metri, astfel că luna viitoare, vor avea loc primele proiecţii de film.

CITEŞTE ŞI: Gest șocant! Un bărbat s-a aruncat în gol de pe un pod, pe linia de cale ferată! Medicii n-au mai putut face nimic pentru el

Valoarea lucrărilor la Cinema Timiş se ridică la aproape 20 de milioane de lei, iar la final, locaţia va avea două săli de 490, respectiv 100 de locuri pe scaune.

Sala mare va avea ecran fix, sistem de sunet pentru cinema şi concerte, în timp ce sala în care a fost Club 30, va fi dotată cu trei ecrane mici, sistem de sunet pentru concerte, piese de teatru, spectacole sau conferinţe.

La intrarea în clădire va fi amenajată o gradină verticală cu sisteme de iluminat integrate, iar la parter, vor fi cafenea, snack-bar, casierie şi garderobă.

Şi reabilitarea Cinematografului Studio a intrat în linie dreaptă, iar sala de proiecţii va fi dată în folosinţă în luna iulie.

Până la finalul verii publicul va avea acces şi în Cinema Dacia, chiar dacă au apărut întârzieri faţă de termenele contractuale.

Demersurile pentru reabilitarea cinematografelor din Timişoara au început în administraţia Robu.

Mai exact, la finalul lui 2017, Primăria a recuperat Cinema Dacia, Cinema Timiș, Cinema Victoria, Cinema Arta (inclusiv grădina de vară), Cinema Unirea, Cinema Fratelia și Cinema Freidorf, care erau în administrarea Radef şi care au fost lăsate în paragină.

Încă de atunci, Nicolae Robu anunţa că acestea că vor avea o destinație culturală.

Reabilitarea şi transformarea Cinematografului Timiş într-un spaţiu multifunctional, au fost incluse pe lista de investiţii a Primăriei, încă din 2019, atunci când a fost lansată şi licitaţia pentru proiectare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.