Skip to main content

Galerie foto: Cinema Timiş, aproape de inaugurare! Cum arată acum, obiectivul?

A început numărătoare inversă până la redeschiderea Cinematografului Timiş, care a intrat în şantier, în februarie 2022.

Lucrările de reabilitare au ajuns pe ultima sută de metri, astfel că luna viitoare, vor avea loc primele proiecţii de film.

CITEŞTE ŞI: Gest șocant! Un bărbat s-a aruncat în gol de pe un pod, pe linia de cale ferată! Medicii n-au mai putut face nimic pentru el

Valoarea lucrărilor la Cinema Timiş se ridică la aproape 20 de milioane de lei, iar la final, locaţia va avea două săli de 490, respectiv 100 de locuri pe scaune.

Sala mare va avea ecran fix, sistem de sunet pentru cinema şi concerte, în timp ce sala în care a fost Club 30, va fi dotată cu trei ecrane mici, sistem de sunet pentru concerte, piese de teatru, spectacole sau conferinţe.

La intrarea în clădire va fi amenajată o gradină verticală cu sisteme de iluminat integrate, iar la parter, vor fi cafenea, snack-bar, casierie şi garderobă.

Şi reabilitarea Cinematografului Studio a intrat în linie dreaptă, iar sala de proiecţii va fi dată în folosinţă în luna iulie.

Până la finalul verii publicul va avea acces şi în Cinema Dacia, chiar dacă au apărut întârzieri faţă de termenele contractuale.

Demersurile pentru reabilitarea cinematografelor din Timişoara au început în administraţia Robu.

Mai exact, la finalul lui 2017, Primăria a recuperat Cinema Dacia, Cinema Timiș, Cinema Victoria, Cinema Arta (inclusiv grădina de vară), Cinema Unirea, Cinema Fratelia și Cinema Freidorf, care erau în administrarea Radef şi care au fost lăsate în paragină.

Încă de atunci, Nicolae Robu anunţa că acestea că vor avea o destinație culturală.

Reabilitarea şi transformarea Cinematografului Timiş într-un spaţiu multifunctional, au fost incluse pe lista de investiţii a Primăriei, încă din 2019, atunci când a fost lansată şi licitaţia pentru proiectare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.