Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, provocare pentru viitorii parlamentari
Cei ce vor să devină parlamentari de Timiș se află în fața unei provocări a reprezentanților Fundației Județeane pentru Tineret Timiș!
Acestora li se solicită să semneze un protocol în care se se angajeze că vor lupta pentru drepturile tinerilor dacă vor câștiga un loc în aparatul legislativ.
Reprezentanții FITT solicită tuturor filialelor partidelor politice din Timiș care participă la alegerile parlamentare din 11 noiembrie să se angajeze că odată ajunse la București vor susține dorințele tinerilor. Aceștia spun că-și doresc ca cei ce vor ieși deputați sau senatori de Timiș să se întâlnească periodic cu ei pentru a-i consulta cu privire la proiectele ce vizează tineretul. Vorbim de acțiuni ce se vor desfășura de două ori, în fiecare an de mandat.
Tinerii timișoreni le cer viitorilor parlamentari de Timiș să se angajeze vor depune toate diligențele necesare pentru a susține următoarele:
o Proiectul de modificare a legii tinerilor
o Instituirea unui Minister exclusiv al tineretului sau cel puțin crearea unei poziții de Ministru delegat pentru Tineret
o Reglementarea regimului internship-ului prin crearea unui cadrul legal de desfășurare
o Acordarea de facilități/crearea de programe aferente primului loc de muncă al tinerilor
o Finalizarea procesului legislativ în care se află proiectele de acte normative pentru modificarea și completarea prevederilor legale privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret și a municipiului București.
o Înființarea de granturi administrative pentru sectorul non-guvernamental precum și de granturi pentru grupurile informale de tineri.
o Elaborarea standardelor de calitate pentru Centrele de tineret și crearea unei legislații privind funcționarea centrelor de tineret.
o Creșterea numărului personalului specializat în domeniul tineretului (lucrători de tineret) din cadrul Direcțiilor Județene de Sport și Tineret.
o Reglementarea-cadru a consiliilor consultative de tineret la nivel local și județean – care să ducă la înființarea acestora în toate localitățile din România, având la bază principiile dialogului structurat.
o Introducerea educației financiare ca disciplină obligatorie în curriculum național preuniversitar pentru cel puțin un an de studiu.
Lasă un răspuns