Skip to main content

Front comun pentru finalizarea Sălii Polivalente a Politehnicii! Și Consiliul Județean va contribui cu bani, alături de Primărie și Universitate!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Consiliul Județean, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica, fac front comun pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, de pe strada Podeanu.

Lucrările au început în urmă cu 15 ani și nici în momentul de față nu au fost finalizate. Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, atât Consiliul Județean Timiș, cât și Primăria s-au alăturat Universității pentru ducerea la bun sfârșit a acestei investiții.

Lucrările la sala polivalentă mică, așa cum este cunoscută, au început în 2010, în 2012 a fost asocierea cu Primăria, iar ulterior în 2016 s-a dorit o mărire a numărului de locuri de la 2.200, undeva la 2.600, și s-a dorit aducerea sălii la un nivel internațional pentru acea perioadă, din păcate în momentul în care s-a făcut o expertiză legat de structura construită pentru gândirea inițială, sala fiind proiectată pentru o altă regiune iar proiectul a fost adaptat pentru Timișoara, s-au constatat vizavi de mărirea sălii că sunt anumite probleme (…) Undeva la începutul anului 2023 am reușit să finalizăm partea de structură și acoperiș pentru noile standarde, numai că în 2018 au apărut norme noi pe partea de incendii, apoi norme de calitate, de sustenabilitate și ca urmare a aplicării acestor metodologii și norme date de statul român a crescut și prețul de undeva de la 45 de milioane, am ajuns la ora actuală la 66 de milioane”, spune Florin Drăgan, rectorul UPT.

Reprezentanții Universității Politehnica au actualizat documentația, în urmă cu doi ani, însă nu a fost demarată licitația din lipsă de fonduri. Asta în condițiile în care anul trecut au început lucrările și la Stadionul Știința.

Pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă mai este nevoie de 39 de milioane de lei, sumă care va fi suportată, în părți egale, de Universitate, Primărie și Consiliul Județean.

Sala Polivalentă de pe strada Podeanu este într-o situație în care se poate relua licitația pentru construirea și finalizarea acesteia, iar Consiliul Județean, cu acceptul celor doi parteneri, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica, va interveni, va fi parte a acestui proiect. Practic cheltuielile vor fi împărțite la trei și vom deveni copropiertari ai acestei săli polivalente atât de necesare pentru Timișoara, pentru a organiza evenimente, competiții sportive și alte tipuri de evenimente”, spune președintele CJT, Alfred Simonis.

Astăzi suntem într-un moment în care deblocăm un proiect care aproape că a fost uitat de mult în spațiul public. Mulți au crezut că nu se mai poate face, dar iată că se va face, Sala Polivalentă care a fost începută într-un parteneriat între PMT și UPT, încă din 2012. Care din motive diferite s-a blocat, unde acum costurile de a finaliza această investiție sunt considerabil mai mari, decât au fost la început. Noi, o să dublăm contribuția PMT, contribuția inițială fiind prevăzută la 10 milioane Lei, iar acum ne asumăm o sumă mai mare de 20 de milioane de lei. Mă bucur că o treime dintre acest costuri vor fi suportate și de CJT. Mai mult decât atât, ne asumăm ca acest obiectiv să fie cu adevărat un obiectiv al UPT, al orașului și al județului, adică nu este dfoar o construcție ci este viața sportivă, viața culturală, care este sau va fi de două ori mai mare decât ce avem acum, la sala Olimpia. Viața culturală și sportivă va fi gestionată de noi toți, împreună”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrearea urmează să fie scoasă la licitație, pentru ca noua sală polivalentă să fie gata la finele anului 2026.

Vă reamintim că lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica din apropierea Bazei Sportive 2, de pe strada Aurel Podeanu, au început în octombrie 2010. Ar fi trebuit să fie gata în vara lui 2014, apoi în primăvara lui 2015, după care termenul a fost amânat de mai multe ori, astfel că nici în momentul de față lucrările nu au fost finalizate.

Construcția a fost începută de Universitatea Politehnica, cu bani de la bugetul de stat și din venituri proprii, însă nu a mai primit finanțare să continue și a cerut ajutorul Primăriei Timișoara. În primăvara anului 2013, Universitatea Politehnica s-a asociat cu Consiliul Local Timișoara, iar municipalitatea s-a angajat să pună jumătate din banii necesari finalizării investiției, urmând să devină coproprietară.

Inițial, sala polivalentă ar fi trebuit construită cu 2.200 de locuri, dar apoi s-a vorbit despre extinderea ei la 2.500, iar apoi despre mărirea capacității la 3.000 de locuri. Valoarea inițială a investiției se ridica la peste 6,3 milioane de euro.

Sala polivalentă nouă din Timișoara ar urma să aibă tribune pe ambele părți, acoperiș în formă de semicerc, precum și un videobox în centrul tavanului. Tot ce urmează să fie montat este deja cumpărat și stă în depozite.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.