Skip to main content

Fritz dă asigurări că noua firma de salubritate a orașului își va face treaba, chiar dacă mai sunt multe lucruri de pus la punct: “Nu ne lăsăm opriți de nimeni din a face curățenie în oraș”

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

13 martie 2025 este ultima zi în care de curățenia Timișoarei se ocupă firma Brantner, Ulterior, activitatea va fi preluată de societatea nou înfiinață din subordinea Consiliului Local.

Astăzi, a fost votat contractul de delegare a serviciilor, prilej cu care Andreea Medișanu de la AUR a ridicat problema avizelor necesare pentru funcționarea SC Salubrizare Timișoara SRL.

“Cel mai important era obținerea avizului Consiliului Concurenței, pentru această încredințare directă. Acel aviz a venit, iar pentru celelalte avize este nevoie să avem întâi contractul, pentru punctul de lucru, trebuie să existe punct de lucru, pentru care se obțin avize. Eu am încredere că toate instituțiile implicate înțeleg importanța situației”, a explicat primarul Dominic Fritz.

Contractul votat astăzi de consilierii locali prevede ca noua firmă a Primăriei să curețe  manual și mecanizat peste 60.000 de hectare de străzi, trotuare, parcări, piste de biciclete și alei.

De asemenea, pe lângă măturatul, spălatul și stropitul străzilor, societatea va asigura colectarea și transportul deșeurilor din coșurile stradale, precum și deszăpezirea în sezonul rece.

Pentru a face toate astea, SC Salubrizare Timișoara SRL are nevoie de angajați și utilaje, iar timpul până ar trebui să iasă pe teren este scurt.

“Știm cu toții că până la începerea unei activități de o asemenea anvergură, va dura destul de mult. Ce se întâmplă cu orașul? Se va face o achiziției directă? Se va prelungi contractul cu Brantner sau cu altă societate? Pentru că vine vara și este o problemă legată de curățenia orașului”, a întrebat consilierul local PNL, Cosmin Tabără.

Răspunsul a venit de la primarul orașului, care susține că nu vor exista probleme. Chiar a doua zi după expirarea contractului cu Brantner, noua firmă își va intra în pâine.Cât despre avizele necesare, acestea vor fi obținute pe parcurs, în perioada prevăzută de lege.

“Sunt optimist că vom avea utilaje pe stradă, în 13 martie-14 martie. Cu siguranță. Nu vom prelungi contractual cu Brantner. Toată lumea trebuie să se mobilizeze și nu ne lăsăm opriți de nimeni din a face curățenie în oraș”, a spus Dominic Fritz.

SC Salubrizare Timișoara SA a fost înființată la finalul lunii ianuarie și va avea un capital social de aproximativ 7 milioane de euro, care va fi folosit pentru achiziția de utilaje și echipamente.

Însă în primă fază, acestea vor fi închiriate, inclusiv de la Brantner, firmă al cărei contract cu Primăria expiră pe 13 martie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.