Skip to main content

Fritz anunţă o nouă victorie în instanţă, împotriva “interlopilor” de pe malul Begăi! Urmează evacuarea chiriaşilor de la Ştrandul ZHH

S-a încheiat procesul dintre Primăria Timişoara şi GPG Company SRL privind eliberarea terenului de aproape 13.000 de mp pe care funcţionează Ștrandul ZHH/fostul Termal.

Povestea a început în anul 2004, când Hussam Al Hajjar a închiriat locaţia pe o perioadă de cinci ani, iar ulterior a refuzat să părăsească spaţiul, pe motiv că nu şi-a recuperat investiţia.

Omul de afaceri sirian a încercat să forţeze Primăria să prelungească înţelegerea sau să îl despăgubească cu 4 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Au urmat ani întregi de procese, iar în 2014, sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie obliga autorităţile locale să plătească 3,5 milioane de euro către SC GPG Company şi să prelungească închirierea cu 8 ani, până în iunie 2017.

În paralel, în 2015, Primăria a deschis un alt proces împotriva firmei omului de afaceri sirian, pentru recuperarea sumelor datorate din chirie. Asta în contextul în care firma nu îşi achitase obligaţiile financiare, de un euro/mp, preţ care nu a fost niciodată actualizat de la semnarea contractului iniţial.

În anul 2021, şi administraţia Fritz a deschis un proces împotriva SC GPG Company, în care cerea evacuarea necondiţionată, doar că judecătorii au pus acţiunea în aşteptare, până la finalizarea cauzei privind stabilirea prejudiciului.

În septembrie 2023, Înalta Curte de Casaţie a dat sentinţa definitivă în acest proces, iar magistraţii au stabilit că prejudiciul se ridică la 7,5 milioane de lei plus 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului.

Ulterior, a putut fi reluat procesul privind evacuarea, iar acum a venit sentinţa definitivă, care permite Primăriei să îi scoată afară de chiriaşii de la Ştrandul ZHH.

Asta înseamnă că municipalitatea poate demara evacuarea şi, în plus, primarul anunţă că l-a acţionat în instanţă şi pe administratorul firmei.

“Având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Primăria Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș„, transmite Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Două victime, în urma unui accident, pe o șosea din vestul țării! Una a rămas încarcerată. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.