Skip to main content

Fritz anunţă o nouă victorie în instanţă, împotriva “interlopilor” de pe malul Begăi! Urmează evacuarea chiriaşilor de la Ştrandul ZHH

S-a încheiat procesul dintre Primăria Timişoara şi GPG Company SRL privind eliberarea terenului de aproape 13.000 de mp pe care funcţionează Ștrandul ZHH/fostul Termal.

Povestea a început în anul 2004, când Hussam Al Hajjar a închiriat locaţia pe o perioadă de cinci ani, iar ulterior a refuzat să părăsească spaţiul, pe motiv că nu şi-a recuperat investiţia.

Omul de afaceri sirian a încercat să forţeze Primăria să prelungească înţelegerea sau să îl despăgubească cu 4 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Au urmat ani întregi de procese, iar în 2014, sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie obliga autorităţile locale să plătească 3,5 milioane de euro către SC GPG Company şi să prelungească închirierea cu 8 ani, până în iunie 2017.

În paralel, în 2015, Primăria a deschis un alt proces împotriva firmei omului de afaceri sirian, pentru recuperarea sumelor datorate din chirie. Asta în contextul în care firma nu îşi achitase obligaţiile financiare, de un euro/mp, preţ care nu a fost niciodată actualizat de la semnarea contractului iniţial.

În anul 2021, şi administraţia Fritz a deschis un proces împotriva SC GPG Company, în care cerea evacuarea necondiţionată, doar că judecătorii au pus acţiunea în aşteptare, până la finalizarea cauzei privind stabilirea prejudiciului.

În septembrie 2023, Înalta Curte de Casaţie a dat sentinţa definitivă în acest proces, iar magistraţii au stabilit că prejudiciul se ridică la 7,5 milioane de lei plus 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului.

Ulterior, a putut fi reluat procesul privind evacuarea, iar acum a venit sentinţa definitivă, care permite Primăriei să îi scoată afară de chiriaşii de la Ştrandul ZHH.

Asta înseamnă că municipalitatea poate demara evacuarea şi, în plus, primarul anunţă că l-a acţionat în instanţă şi pe administratorul firmei.

“Având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Primăria Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș„, transmite Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Două victime, în urma unui accident, pe o șosea din vestul țării! Una a rămas încarcerată. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.