Skip to main content

FOTO Ziua Imnului Național, sărbătorită la Timișoara!

Marilen Pirtea

Timișoara a celebrat astăzi Ziua Imnului Național.

Data de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.La Timişoara evenimentul a început cu un scurt ceremonial religios, a fost intonat imnul de stat, iar apoi reprezentanţi ai Brigăzii 18 Infanterie Banat, ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au pornit în pas de defilare. 

CITEȘTE ȘI: Vezi aici care vor fi taxele și impozitele în 2018

ziua imnului 1

Imnul Național alături de Drapelul Național reprezintă pentru fiecare popor lucruri sfinte, lucruri pline de o simbolistică foarte consistentă care adună la o laltă sacrificiile și izbânzile poporului respectiv. Trebuie să prețuim imnul și drapelul național, dar sigur astăzi este Ziua Imnului, și să marcăm aceste evenimente așa cum se cuvine. Particip cu plăcere de fiecare și cu multă emoție, mai ales că noi avem un imn care cred că emoționează pe oricine, atât prin versurile sale, cât și prin linia melodică”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

{gallery}Ziua Imnului National{/gallery}

Ziua Imnului Național este o zi extrem de importantă pentru toți românii. Imnul <<Deșteaptă-te române>> a fost cântat pentru prima dată, oficial, în 1848 la inițiativa domnitorului Știrbei Vodă, apoi a fost interzis după instaurarea regimului comunist. A fost însă cântat în timpul Revoltei de la Brașov din 1987 și în timpul Revoluției din 1989. În 1991 a fost consacrat prin Constituție Imn Național al României, fiind considerat simbol național alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului. Sărbătorim în fiecare an Ziua Imnului Național, afirmându-ne astfel identitatea națională și unitatea, în semn de respect și în memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român”, a declarat Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.

La 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureșanu.

CITEȘTE ȘI: S-a aruncat cu bani în Guță și Salam la cea mai tare nuntă țigănească din Banat

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Reprezentanții Aquatim vor desfășura lucrări de spălare a bazinului de înmagazinare și a rețelelor de apă în două localități din județ, la începutul săptămânii următoare.
Apa caldă de consum și încălzirea vor fi întrerupte pe 4.11.2024, de la ora 09ºº până la ora 14ºº, la punctele termice: 10, 10A, 10B, 10C, 10D, Romanilor, 15, Torac, pentru remedierea unei defecțiuni apărute în incinta CET Centru.
Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara vor să afle păreri pertinente despre investiția de 13 milioane de lei în achiziția și montarea unei centrale fotovoltaice de mari dimenisuni,
După ce în vara acestui an, Primăria Timișoara a anunțat introducerea în circulație a liniei de autobuz 24, asta după ce linia 23 a fost desființată, acum, municipalitatea extinde traseul aferent.
Cluburile de scrimă din întreaga țară, dar și din străinătate, își dau întâlnire în acest weekend la „Cupa Floreta”, ediția a VIII-a, o competiție anuală dedicată tinerelor talente din scrimă.
Un control de rutină în trafic s-a transforma într-o urmărire ca în filme, după ce un șofer a ignorat semnalele polițiștilor care încercau să îl tragă pe dreapta.