Skip to main content

FOTO/VIDEO Atmosferă de sărbătoare la Timișoara! S-a deschis Târgul de Crăciun și a fost aprins iluminatul festiv. Piața Sf. Gheorghe a rămas în întuneric, după ce tirul care aducea decorațiunile s-a răsturnat

Timișoara a intrat, oficial, în atmosfera sărbătorilor de iarnă! În urmă cu puțin timp a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv!

Cupola de lumini, spectacole, roata panoramică, trenulețul, patinoar, ateliere lui Moș Crăciun şi căsuţe care te îmbie cu arome de vin fiert şi turtă dulce, dar și alte bunătăți, pot fi vizitate din această seară, în centrul orașului, în cadrul Târgului de Crăciun.

Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române a fost montată o cupolă luminoasă în formă de stea, cu 60.000 de leduri albe. Bradul uriaș, împodobit cu șiruri de beculețe și globuri multicolore a fost amplasat anul acesta chiar sub cupolă, iar căsuțele îi așteaptă pe timișoreni cu bunătăți care mai de care.

Am deschis Târgul de Crăciun! Nu facem economie la bucurie, la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici, și văd foarte mulți copii bucuroși. Anul acesta am pus cupola mare împreună cu bradul de Crăciun și pentru prima oară am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini. Vrem să contribuim să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie. Bradul l-am cumpărat anul trecut, deci este o investiție amortizată, pentru programul cultural cheltuim în jur de 300.000 de lei și pentru luminițe anul acesta am cheltuit aproximativ un milion de lei, dacă nu mă înșel”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, vor fi 85 de comercianţi, dintre care 83 – în zona centrală a oraşului şi doi – în cartiere.

23 dintre aceştia vin cu produse nealimentare, şapte – cu mâncare gătită, 12 – cu produse de tip fast-food şi 41 de comercianţi vor pregăti vin fiert, plăcinte sau prăjituri.

Comercianții prezenți la Târgul de Crăciun vin cu o ofertă extrem de variată, de la căciuli și mănuși, dulciuri, bijuterii, papuci de casă și obiecte de bucătărit până la produse din carne, brânzeturi sau murături. Nu lipsește, desigur, nici vinul fiert. Zona Târgului este bine delimitată, astfel că tarabele cu mâncare sunt amplasate, în parcarea de la Modex.

Însă, dincolo de zona cu mâncare şi băutură, vor fi ateliere cu pentru copii, căsuţa lui Moş Crăciun, unde se pot face fotografii, două carusele, trenuleţ pentru copii, dar şi un patinoar.

În plus, față de anul trecut, acum a fost împodobită și Piața Libertății.

În Piața Sfântu Gheorghe, însă, nu au fost amplasate toate ornamentele și decorațiunile. Asta din cauză că tirul care le transporta s-a răsturnat, conform primarului, Dominic Fritz. Vor ajunge însă, zilele următoare, când vor fi instalate în Piață.

Conform Primăriei Timişoara, oraşul a fost împodobit cu 1.150.000 de instalații luminoase de tip led, care vor colora piețele din zona centrală și din cartiere, parcuri și drumuri intens circulate.

Iluminatul festiv va funcționa până în 14 ianuarie, iar costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/demontarea ornamentelor se ridică la 930 mii lei fără TVA.

Anul acesta căsuţe cu artizanate specifice sărbătorilor de iarnă sunt amplasate și în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr.30 din zona Soarelui, precum și în Zona Aurora din Timişoara.

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până în 7 ianuarie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.