Skip to main content

FOTO Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Vremea a ținut cu timișorenii care au sărbătorit Ziua Națională a României, astfel că numărul lor a fost unul extrem de mare.

Au participat aproape 500 de angajaţi din MAI şi MApN care şi-au prezentat echipamentele şi tehnica din dotare, precum mașinile și autospecialele pe care le folosesc la intervenții sau operațiuni, dar și câinii polițiști care ajută la soluționarea diverselor misiuni.

În premieră, la parada militară organizată la Timişoara, de Ziua Naţională a României, vor fi transportoare Pirahnia 5.

Aceste blindate sunt incluse de experţii militari în topul blindatelor, iar primele au intrat pentru în dotarea Armatei Române, în octombrie 2020.

Și anul acesta surpriza evenimentului o reprezintă escadrila de Elicoptere Giarmata, care a survolat cerul Timişoarei.

De asemenea au fost prezenţi voluntarii din Asociaţia de Reconstituiri Istorice, care asigură, în fiecare duminică, schimbul de gardă în Cetatea Timişoarei, îmbrăcaţi în uniforme din vremea lui Eugeniu de Savoya.

Astăzi au purtat uniforme similar celor purtate de soldaţii români, în Primul Război Mondial, şi au fost conduşi de “generalul Virgil Economu”, care a fost în fruntea trupelor româneşti care au intrat în Timişoara, în 1919.

Prin faţa timişorenilor au trecut şi 50 de transportoare blindate, ambulanţe, maşini de pompieri ale SRI şi ale IPJ.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea onorului de către muzica militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat.

Cei mai încântaţi au fost copiii, care au aşteptat cu sufletul la gură să vadă soldaţii.

Seara se va încheia cu retragerea cu torțe a militarilor. De la ora 17.45 aceștia vor pleca de la Statuia lui Virgil Economu din Piața Petru Maior, pe traseul Calea Lugojului, Bulevardul Take Ionescu, Piaţa Unirii, urmând ca în jurul orei 19.45 să ajungă în Piaţa Libertăţii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.