Foto: Noi dotări la ISU Timiş, care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte

Chiar şi câteva secunde sunt extrem de importante, atunci când vorbim despre viaţa unui om.

Tocmai de aceea, echipajele de intervenţie, în special în cazurile de intervenţii la accidente rutiere, sau de muncă, pun un accent deosebit pe timpul de deplasare.

CITEŞTE ŞI: Timișoara, gazda Balcaniadei de Informatică!

În judeţul Timiş, timpul în care salvatorii ajung la cei care au nevoie de ajutor s-a scurtat considerabil, odată cu dotarea ISU cu două motociclete.

“Timişoara este al patrulea oraş în  care introducem conceptul de intervenţie cu motocicletele de prim-ajutor. Am început la Bucureşti, printr-un proiect foarte mic, finanţat prin <<2% pentru SMURD>>, după care ni s-a alăturat Lidl România şi am început să implementăm proiectul în mai multe locaţii. Am mai luat 5 motociclete în Bucureşti, două la Constanţa, două la Cluj şi acum suntem la Timişoara, cu încă două”, a spus secretarul de stat Raed Arafat, care a asistat la prezentarea celor două motociclete de intervenţie din oraşul de pe Bega.

smurd10

Noile dotări reprezintă o nouă etapă în evoluţia ISU Timiş, care în urmă cu 20 de ani avea în dotare o singură autospecială şi aceea veche.

“Ne-am început activitatea cu o singură autosanitară, donaţie din Germania, iar în prezent ne desfăşurăm activitatea cu 9 echipaje de prim-ajutor şi un echipaj de terapie intensivă mobilă fapt ce a dus la un efort suplimentar din partea noastră. Astăzi operaţionalizăm cele două motociclete SMURD, care vor reduce seminificativ timpul de răspuns, atât pentru locuitorii municipiului Timişoara cât şi pentru cei ai judeţului Timiş. Mă refer la zonele cu o densitate urbană ridicată şi în cele greu accesibile autospecialelor SMURD”, a explicat şeful ISU Banat, Lucian Mihoc.

CITEŞTE ŞI: Tragedie fără margini! Doi tineri de 20 de ani au fost găsiţi morţi, într-o fabrică!

Zece persoane au fost deja instruite pentru a lucra pe cele două motociclete de intervenţie, pentru ca oricând cineva să poată acţiona în caz de nevoie.

Asta mai ales că şi-au dovedit din plin utilitatea în zonele în care există deja astfel de dotări.

smurd03

În total, în Bucureşti, Cluj şi Constanţa, echipajele pe motociclete au intervenit în sute de cazuri şi au salvat foarte multe vieţi omeneşti.

“Ce înseamnă câştigul de timp la motociclete? Avem un avans de la 3 minute până la 6-7 minute faţă de ambulanţe. Pentru un stop cardiac asta înseamnă diferenţa între viaţă şi revenirea la viaţa normal şi moarte sau revenirea la viaţă, dar cu efecte neurologice foarte grave. Pentru cineva care sângerează puternic înseamnă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a explicat Raed Arafat.

Motocicletele conţin tot ceea ce îi trebuie unui paramedic pentru a asigura asistenţă medicală de urgenţă, inclusiv defibrilator, oxigen şi trusă de resuscitare.

{gallery}ISU Timis – motociclete{/gallery}

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.