Skip to main content

Foto: Cantină de liceu, ca în filme! Transformarea spectaculoasă a locului de luat masa, de la Colegiul Bănăţean Timişoara

Nu face statul, în ani de zile, ceea ce face privatul, în doar câteva luni. O demonstreză Restart Energy care a transformat cantina banală a Colegiului Național Bănățean Timişoara, într-una demnă de o şcoală europeană.

Cu o investiţie de 70.000 de euro, din fonduri proprii, compania care oferă servicii de tranziție energetică a reuşit să le îi facă pe cei 2.500 de copii care învaţă la acest liceu de prestigiu din oraş să se simtă ca nişte mici vedete.

„Restart Energy se definește și prin angajamentul profund față de responsabilitatea socială. Pentru noi, succesul nu se măsoară doar în cifre, ci și în impactul pozitiv pe care îl avem asupra comunităților în care operăm. Este motivul pentru care am integrat în ADN-ul companiei noastre misiunea de a sprijini și dezvolta comunitățile locale, cu accent pe educație și sănătate. Astfel, în linie cu valorile și principiile noastre, Restart Energy s-a angajat în proiecte care au ca scop principal sprijinirea și îmbunătățirea acestor două domenii”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

CITEŞTE ŞI: Bolid de lux, confiscat la intrarea în ţară! Şoferul s-a ales cu dosar penal

Modernizarea cantinei a reprezentat o misiune de trei luni, implicând lucrări complexe de construcție, reabilitare a infrastructurii (inclusiv schimbarea circuitelor electrice, a instalațiilor de apă și încălzire, înlocuirea tencuielii, a caloriferelor, a corpurilor electrice, a gresiei și faianței), precum și un proiect de design și amenajare interioară sub coordonarea unei echipe de arhitecți și designeri de interior.

Proiectul a fost supravegheat de către Alina Amira El-Hassaina, absolventă a Colegiului Național Bănățean, care a coordonat transformarea cantinei într-un spațiu modern și confortabil pentru elevi.

„Renovarea cantinei e o bucurie pentru toți elevii Colegiului Național Bănățean. Designul și dotările moderne au schimbat cu totul acest spațiu folosit zilnic de peste 300 de copii. Mulțumim companiei Restart Energy pentru acest proiect minunat și pentru faptul că susține constant educația”, spune Alexandru Tănăsie, Directorul Colegiului Național Bănățean.

Restart Energy este recunoscut pentru angajamentul său față de educație și comunitate.

În trecut, compania a susținut diverse proiecte din domeniul educației, cum ar fi acordarea de burse de studiu, dotarea școlilor cu tehnologie modernă sau sprijinirea proiectului ZGRIPTOR, care a obținut premiul doi la Concursul NASA Space Settlement din SUA, precum și participarea la hackatonul global NASA Space Apps Challenge 2023.

CITEŞTE ŞI: Marea bătălie a grupei B: Leii din Banat vs. BC Geosan Kolin în AlpeAdria Cup

Colegiul Național Bănățean, o instituție prestigioasă de învățământ cu o istorie bogată, la care aproximativ 2.500 de elevi, îşi desfăşoară activitatea într-o clădire cu o arhitectură de excepție creată de arhitectul vienez Eduard Reiter, încă din 1773.

Iată cum arăta cantina Colegiului Naţional Bănăţean Timişoara înainte de renovare:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.