Skip to main content

Fostul Liceu Agricol, din nou în patrimoniul municipalității! Clădirea va fi reabilitată și va reintra în circuitul educațional

Primăria Timișoara a recuperat în patrimoniul orașului clădirea fostului Liceu Agricol și va începe demersurile pentru repunerea acestuia în circuitul unităților de învățământ.

Inițial, acesta a fost dat Ministerului Educației în 2015 pentru a fi reabilitat și transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Deoarece investiția nu s-a materializat, imobilul s-a degradat și necesită serioase lucrări de reabilitare.

La solicitarea Primăriei Timișoara, Guvernul a emis o hotărâre – publicată vineri în Monitorul Oficial – prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administrației locale. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, urmând ca Primăria Timișoara să demareze etapele necesare unei investiții pentru a-l reda circuitului educațional. Astfel, Timișoara va beneficia de spații noi în zona de nord a orașului pentru elevi.

Din datele studiului „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine“ reiese că, în Timișoara este nevoie de construcția a încă două școli: în zona de nord și în zona de sud. Repunerea în circuitul educațional al clădirii fostului Liceu Agricol va soluționa una dintre problemele mari ale orașului: nevoia pentru spații educaționale, în special cele de învățământ primar și gimnazial în zona Calea Aradului, transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.