Skip to main content

Fostul Liceu Agricol, din nou în patrimoniul municipalității! Clădirea va fi reabilitată și va reintra în circuitul educațional

Primăria Timișoara a recuperat în patrimoniul orașului clădirea fostului Liceu Agricol și va începe demersurile pentru repunerea acestuia în circuitul unităților de învățământ.

Inițial, acesta a fost dat Ministerului Educației în 2015 pentru a fi reabilitat și transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Deoarece investiția nu s-a materializat, imobilul s-a degradat și necesită serioase lucrări de reabilitare.

La solicitarea Primăriei Timișoara, Guvernul a emis o hotărâre – publicată vineri în Monitorul Oficial – prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administrației locale. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, urmând ca Primăria Timișoara să demareze etapele necesare unei investiții pentru a-l reda circuitului educațional. Astfel, Timișoara va beneficia de spații noi în zona de nord a orașului pentru elevi.

Din datele studiului „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine“ reiese că, în Timișoara este nevoie de construcția a încă două școli: în zona de nord și în zona de sud. Repunerea în circuitul educațional al clădirii fostului Liceu Agricol va soluționa una dintre problemele mari ale orașului: nevoia pentru spații educaționale, în special cele de învățământ primar și gimnazial în zona Calea Aradului, transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.