Skip to main content

Flagrant! Director din CNAIR, prins de procurorii DNA Timişoara, în timp ce lua mită

Operaţiune de amploare, pusă la cale de procurorii DNA Timişoara, într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă.

Vizat este Florea Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNAIR.
Acesta a fost prins în flagrant, pe raza localităţii Chişineu Criş, în timp ce lua şpagă, 10.000 de lei şi bunuri în valoare de 5.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Alertă în Timiş! Încă un focar de pestă porcină, la 40 de kilometri de locul în care au apărut primele cazuri

Dascălu a fost prins când se întorcea de la o partidă de vânătoare, la care a fost împreunp cu proprietarul unei firme ce primea, pe bandă rulandă, contracte de la CNAIR.

El este acuzat de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite ( 5 acte materiale).

Faptele s-au petrecut în perioada mai – 22 octombrie 2022, când suspectul şi-a exercitat, în schimbul unei sume de bani, influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, pentru ca o anumită firmă să câştige lucrările scoase la licitaţie de CNAIR.

“Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”, transmite DNA.

CITEŞTE ŞI: Tragedie, la pescuit! Un bărbat şi-a găsit sfârşitul, în timp ce prindea peşte

Florea a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.